Belediyelerimiz bildiğiniz gibi dostlar…

Teşbihte hata olmaz misali Kürt çalıyor Çingene oynuyor…

Denetim yok, sorgulayan yok, adalet arayan ise hak getire!

Sizlerin de öğrendiği gibi Avcılar belediye eski Başkanı Hanay Handan Toprak Benli hanımefendi 16 aydır tutuklu bulunuyordu. İlk savcılık iddianamesi mahkemece reddedilen duruşmanın ardından neredeyse bir yıl geçtikten sonra 2. Savcılık iddianamesi hazırlanmadan tutukluluğu kaldırılarak serbest bırakıldı.

Şaşırdım mı, asla! “

Nasıl yani?  Savcılık iddianamesi beklenirken serbest mi kaldı?” diye sormayın artık sıkıldım, sıkıldım! İyi de neden 16 ay damda yatırdılar diye hiiiç sormayın, bana ne!

Eski Ak Parti İl Başkanı ve Sağlık eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sahibi olduğu Avcılar Hospital’ın eski Başhekimi unvanı da bulunan Hanay Handan Hanımefendiye mutlu günler dileriz. “Sözün tamamı deliye söylenir”miş misali burada kesiyorum…

Geçtiğimiz aylarda kaleme aldığım Başakşehir Belediyesi’nin aşırı uçuk, akıl almaz ihale giderlerini nereden ve nasıl karşılamayı düşündüğünü sorgulamıştım. Yanıt, Başakşehirli namuslu bir CHP’liden geldi. Başakşehirli CHP Milletvekili Özgür Karabat’tan gelecek değildi ya! Özgür beyin işleri tıkırındı gidiyor, eski müşaviri olduğu firma İBB’den ballı börekli ihaleler almayı sürdürüyordu nasıl olsa!

Efendim, diğer meslektaşlarımız Başakşehir’deki sel baskınıyla ilgilenip dursun; biz işimize bakılım…

Efendim, bizim Başakşehir Belediyesi kimseye çaktırmadan, ihale düzenlemeden büyük bir arsa satışına çıkmış. Allahtan Emlak Kulisi sitesi var ki ondan öğreniyoruz. Muhalif CHP’li meclis üyelerinden öğrenecek değildik ya!

Nerede kalmıştık? Başakşehir Belediye Yasin Kartoğlu, belediye mülklerini satıyordu. Evet satıyor, ama ne satış sormayın! Örneğin, öğrenebildiğimize göre Atatürk Olimpiyat Stadı ve metro durağı bulunan bu iki parselin satışından belediyemiz hatırı sayılır bir gelir sağlamayı planlıyor. Ziya Gökalp (İkitelli-2) Mahallesi’nde bulunan 64 bin 578,52 metrekare arsa alanlı 1423 ada 3 parsel için belediyesi 1 milyar 518 milyon TL muhammen bedel belirledi. Ak Partili Kartoğlu’nun ikinci büyük satışı ise yine bitişik adada bulunuyordu. Bu sefer 1424 ada 6 parsel satışa çıkarılıyordu. Bu arsamız da 22 bin 310 metrekare büyüklüğündeydi. Bu arsa için beklenen gelir ise 1 milyar 750 milyon TL’ydi… Unutmadan hatırlatalım…Bu arsalar KASK 1,5 yapılaşma imarına sahip… Özetle, bu arsalara 130 metrekare büyüklüğünde 1000 adet daire yapılması anlamına geliyor…

Güzel iş!

Yani, Geçtiğimiz yıl 900 küsur milyonluk bütçesi ile 2,5 milyar TL’lik ihale düzenleyen Başakşehir Belediyesini eleştirmiş, kaynak sorusu yöneltmiştik. Öyle garip ve gereksiz ihaleler olduğu görmüş ve şaşırmamanız için şu örnekle bitirmiştik: “Başakşehir Belediyesi kışla mücadelede kullanılmak üzere 30 bin top tuz alırken, yılın altı ayı karın eksik olmadığı Erzurum Büyükşehir Belediyesi 10 bin ton tuza ihtiyaç duyuyordu. Umarız bu örnek aydınlanmanıza katkı sağlamıştır!”

Bir yanda “Sordum sarı çiçeğe” ilahisi, diğer yanda “10. Yıl Marşı…”

Seç, beğen, al, Orta Doğulu kardeşim!

Karar senin!