Ercan Küçük - Haber Merkezi

İsmailağa Cemaati’nin kurucusu Mahmut Ustaosmanoğlu’nun vefatının ardından cemaate Hasan Kılıç liderlik ediyordu. Kılıç, 93 yaşında vefat etti. Kılıç’ın vefatından sonra cemaatte liderlik krizi başladı. İsmailağa Cemaati yeni şeyh olarak Ahmet Fikri Doğan’ı açıkladı. Doğan’a karşı çıkan Cübbbeli Ahmet Hoca, kendisine yakın Hüseyin Avni, Mustafa Özşimşekler ve Emre Altınkum ile birlikte, Denizli vekili İbrahim Uslu’yu yeni şeyh ilan etti.

Çift başlılık cemaati böldü. Karşılıklı açıklamalarla cemaat gerilirken geçtiğimiz günlerde Cübbeli Ahmet Hoca İkitelli’de bir dini sohbetten çıkarken, bir kişinin saldırısına uğramıştı. Cübbeli Ahmet Hoca yaşanan saldırıyla ilgili Gazeteci İsmail Saymaz’a konuştu. Saldırganın serbest bırakıldığını söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca, daha önce hiç saldırıya uğramadığını ancak artık endişesi olduğunu açıkladı. Cübbeli Ahmet Hoca, bazı gençlerin üzerine salınacağına dair istihbari bilgiler olduğunu belirterek şunları söyledi:

Narin üçlü çarpık ilişkiyi gördüğü için ahırda öldürüldü! Narin üçlü çarpık ilişkiyi gördüğü için ahırda öldürüldü!

“Bazı istihbari bilgilere göre cemaat içi meselelerden dolayı gençliğin üzerime salınacağı söyleniyor. Mesela Florya’da FEYDER diye bir kuran kursu var. Benim için talebelere seans veriyorlar. Beddua, küfür seansı. Ölmüş anama, bana sövülüyor.”

FEYDER, Samimi Haber’e konuştu

Cübbeli Ahmet Hoca’nın bahsettiği Florya Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (FEYDER), Florya’da İsmailağa Cemaatine bağlı faaliyet gösteriyor. Dernek ‘Hakkımızda’ başlığı altıda kendisini şu şekilde tanıtıyor:

“Medreseler ilmiyle amil olan hocalar yetiştirmek, toplumun ve insanların din konusunda aydınlatılması, insanların dini ihtiyaçlarının giderilmesi ve dini hizmetlerinin yürütülmesi hususunda en çok eksikliği hissedilen ve tekrar yapılanmasına en çok ihtiyaç duyulan müesseseler haline gelmiştir.

FEYDER olarak gayemiz ali himmet timsali olan hayatını bu eksikliği gidermeye adayan üstadımız Hacı Mahmut Efendi Hazretlerimizin göstermiş olduğu yolda bu dini mübini İslamı insanlara anlatmak ve onun bu ali himmetine azda olsa katkıda bulunmaktır. Bu niyetle görevli olduğumuz Bakırköy ilçesinde 2007 yılında hizmetlerimize başladık.

Feyder

Bir dernek ile başlamış olduğumuz hizmet faaliyetlerimize 2015 yılı itibariyle hafızlık, sıbyan (anasınıfı), hazırlık ve Arapça'dan oluşan dört medrese ve bir dernek ile devam ediyoruz. En büyük gayemiz Efendi Hazretlerimizin buyurmuş olduğu 'Bu milletin iflahı ve islahı ancak her mahalleye bir erkek, bir kız medresesi açmakla olur' hedefini görevli olduğumuz Bakırköy ilçesinin mahallelerine yaymaktır.”

Cübbeli Ahmet Hoca’nın iddialarını FEYDER’i arayarak sorduk. Derneğin internet sitesindeki sabit iletişim numarasını aradık, ulaşamadık. Daha sonrasında mobil numara tarafından geri arandık. Görüştüğümüz Abdullah Resuloğlu, İsmailağa Cemaatine bağlı faaliyet yürüttüklerini doğrulayarak, Cübbeli Ahmet Hoca’nın iddiaları için şunları söyledi:

“Bu asılsızdır, yaptığı şu anda iftira atılıyor, asılsız. Herhalde İsmailağa şu anda ayrışma şeyinde. Biz haliyle merkeze bağlı olduğumuz için herhalde ondan sebep.”

Ahmet Hoca’nın çıkışlarını, İsmailağa-İbda C yakınlaşması iddialarını sorduğumuz Resuloğlu şunları söyledi:

“Onu biz bilmiyoruz. Büyükler onu şey yapar. O konuları biz hiç bilmiyoruz. Biz sadece burada eğitim veriyoruz. O kadar. İsmen biz sadece onlara bağlıyız.”

Editör: Haber Merkezi