Afşar Tuna Akşen'in (PintiPanda) Ekşi Sözlük hesabı ortaya çıktı. Ardından PintiPanda'nın Ekşi Sözlük üzerinden yaptığı paylaşımların ortaya çıkmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü.

Türk kızlarının y***k hastası olası başlıklı bir konu altına "Herhalde bu da genellemeye tabiidir. Türk değil mi.. kız değil mi.. tamam şartları sağlamış" yorumu gündeme geldi. 

Sosyal medya platformu X üzerinden PintiPanda'nın bu sözleri paylaşılarak #pintipandatutuklansın hastagı başlatan kullanıcılardan çok sayıda tepki geldi. 

Ekşi Sözlük hesabı ifşa edildi

Ekşi Sözlük üzerinden geçmişte yaptığı paylaşımlarla da PintiPanda dikkat çekti. "Anıktabir'de se**", "Bo**lmayı geciktirmenin yolları", "bir kadının bakire olmadığını anlama yöntemleri" gibi sözlükte açılan başlıklar altına yazdığı yazlar da sosyal medyada çok konuşuldu. 

Tüm bu yaşananların ardından kullanıcılar sosyal medya platformu X üzerinden #pintipandatutuklansın hastagını başlattı.

Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal

PintiPanda Afşar Tuna Akşen kimdir?

Afşar Tuna Akşen, Türkiye'nin popüler Twitch yayıncıları ve Youtuber'ları arasında "PintiPanda" kullanıcı adıyla tanınan bir içerik üreticisidir. 1986 yılında Ankara’da doğan Akşen, Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olmuştur. Ancak iş hayatında dilediği düzeni bir türlü kuramayan Akşen, bir çözüm arayışı olarak oyun dünyasına yönelmiş ve bunu profesyonel bir meslek haline getirmiştir.

2011 yılında YouTube’a adım atan Afşar Tuna Akşen, "PintiPanda" adıyla açtığı kanalıyla geniş bir takipçi kitlesine ulaşmıştır. Günümüzde 1 milyondan fazla aboneye sahip olan Akşen'in kanalı, yaklaşık 400 milyon görüntülemeye ulaşmıştır. YouTube’da kaydettiği başarısını Twitch platformuna da taşıyan "PintiPanda", canlı yayınlarıyla oyunseverlerle buluşmaya devam etmektedir. Twitch'teki yayınlarında 14 milyondan fazla izlenme sayısına ulaşarak platformun önde gelen isimlerinden biri haline gelmiştir.

Editör: Elif Erbay