HABER MERKEZİ

Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal Üzeyir Garih soruşturmasında görev almıştı: Suç işleyen örtbas etmeye çalışacak, çok normal

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kirli çamaşırları ortaya dökülmeye devam ediyor. Fetullah Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen, örgütte himmet toplayan abilerin %10 komisyon aldığını belirterek FETÖ’cü tabana seslendi ve; “Siz onların aylık para topladığı abonelersiniz sadece” dedi. 

Geçtiğimiz aylarda Youtube’da yaptığı paylaşımlarla FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini yaptığını içeriden itiraf eden ve amcası Fetullah Gülen dahil örgütteki birçok kişiyi suçlayan Ebuseleme Gülen, çok tartışılacak yeni bir paylaşım yaptı. Paylaşımında FETÖ’nün sınavlarda soru çaldığını da itiraf etti. 

Yeğen Gülen, ‘Kervan Yolunu Şaşırdı’ adını verdiği Youtube videosunda, FETÖ içinde öteden beri uygulanan ve himmet adı verilen bir tür ‘tabandaki mankurtları söğüşleme’ yöntemini topa tuttu. 

“Bizim rotamız soru çalma yollarından geçmezdi!”

“Yolumuzun hatalı olduğunu düşünüyorum” diyen Ebuseleme, tabana seslenerek; “Açıktan söylediklerim ve satır aralarında gizlediklerim dışında benden fazlasını beklemeyin... Bizim rotamız soru çalma yollarından geçmezdi hiç, bu kervan darbe yapma yollarından geçmezdi hiç. Bu kervan yolunu şaşırmış. Yolumuz bu değildi bizim… Siz sekiz yıldır susabilirsiniz, sorun yok, ben konuşmaya devam edeceğim. Sizin verdiğiniz himmetlerden komisyon alan abiler var” dedi. 

FETÖ içinde ‘ağabey’ konumunda bulunan bazı kişilerin adını veren ve tarif eden Yeğen Gülen, videoda şöyle dedi: 

“Aramızda sorun çıkaranları tespit etmeli. İçimize sızmış çakalları bulup cezalandırmalı. Kendine yeni bir rota çizip yenilenmiş şekilde devam edilmeli. Olan bitende zalimlerin payı olduğu kadar abilerin de var. Bunu görün. Bizim abiler hata etmişler, hocam da hata etmiş demek kolay değil. Rıfat abinin bir ses kaydı nasıl titretti onları. Ses kaydını ‘AI’ ile yapmışım diye dedikodu yayıyorlarmış etrafta. Yapay zeka değil. O ses kaydını Rıfat abi kuzenimin eşine göndermiş, babama iletmesi için. O da sevdiğim bir abiye atmış, o abi bana gönderdi. Whatsapp yazışmam duruyor hala. Rıfat abi gibi daha nice sesler duyacaksınız yakında. Akrabalarımdan biri çıkıp o gün yalanlamadı. Benim tüm günahlarım önünüze serilecek ama abilerin de dökülecek. Sizin verdiğiniz himmetlerden komisyon alan abileri göreceksiniz ahirette”.

“Ekrem doyamadı yemeye”

Kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da hırsız olduğunu ima eden Ebuseleme; “Siz yine gidin Ekrem’i dinleyin. Ekremciğiniz doyamadı yemeye. Kırk daha ekmeğini yesin, götürsün malı, paraları. M. Özcan en başta, altta Eko, yanda Cevdet (Türkyolu), ‘Hoca ölsün, kimse dokunmasın, işler bize kalsın’. Yirmi yıldır bizi bu hale siz getirdiniz, utanmadan bırakmıyor, hâlâ kalan parseli toplamaya çalışıyorsunuz. Beni sevmemelerinin sebebi bu, aman sus diyorlar bana, uyandırma milleti, şunun şurasında ne kaldı ki, tam başa geçecekken abileri değiştirme fikri de nereden çıktı?’ Mahşerde bu abilerle tek tek hesaplaşacağım.” şeklinde konuştu. 

“Himmetlerden %10 komisyon alınıyor”

Örgüt içinde, tabandan toplanan himmetlerin yukarıda verilirken komisyon alındığını söyleyen Gülen, bu aldatma düzenini anlatırken; “Ey kardeşim, sen bir hizmete 100 bin lira gönderdin ya bir aracıyla. Onun yüzde 10’unu parayı gönderdiğin abi aldı maalesef. 100 sevabın var sanma kardeşim, 90 sevabın var. O çok sevdiğin abi 10’unu indiragandi yaptı. Şahsına mı yoksa hizmete mi kullandı bilemem. Adet edinmişler, her para getirene yüzde 10. İrfan Durmaz abicim yüzde 90 kasaya, yüzde 10 parayı getirene ha! Yeter ki para başka kuruma girmesin, senin kurumuna gelsin değil mi? Doymadınız o paralara. Çalıştığım hemen her kurumda gördüğüm bu tür usulsüzlüklere isyan ettim. Abileri uyardım. Ama hep doğru söyleyip 9 köyden kovuldum. Bu abilerin gözü döndü, yoldan çıktılar. Komisyoncu oldular, holding oldular.” şeklinde konuştu.

Editör: Elif Erbay