28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerinin sonunda, Recep Tayyip Erdoğan yeniden ve 13. Cumhurbaşkanı seçildi.

Erdoğan yüzde 52’nin üzerinde oy alsa da Ak Parti’nin oyları yüzde 35’e gerilemişti.

Pek çok anket şirketinin aksine Erdoğan seçimi kazanmış ve medya sadece bu konu ile ilgileniyor, buna karşılık Ak Parti’nin oy kaybı ise arka planda kalıyordu.

Oysa MBA disiplini değişim için en uygun zamanın kazanırken olduğunu ortaya koyar.

“DEMEK Kİ VEKİL SEÇİMİNDE YANLIŞ YAPMIŞIZ!”
Erdoğan’ın, milletvekilliği genel seçimleri ile ilgili özeleştirisinde, “Demek ki milletvekilliği seçiminde yanlış yapmışız” dediği belirtiliyor.

Erdoğan’ın artık kamuya mal olmuş ve milletin hizmetinde olmasını beklediği isimlerin kibir abidesine dönüşmesi, “kapınız herkese açık olacak” sözünün dinlenmemesinden rahatsız olduğu belirtiliyor.

Söz gelimi Eski Meclis Başkanı Mustafa Şentop’a, memleketi Trakya bölgesinde vatandaşın yoğun tepkisi biliniyor.

Edirne Kırklareli ve özellikle memleketi Tekirdağ’da Şentop’a olan tepkinin, Ak Parti’ye ciddi oy kaybettirdiği artık siyasetin muhasebe kayıtlarına geçmiş durumda!

MÜTEVAZI HOCADAN KİBİRLİ SİYASETÇİ ŞENTOP’A
Prof. Dr. Mustafa Şentop, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezinin (ESAM) İstanbul Başkanlığı görevini yürüttü.

Anayasa tarihi hukukçusu da olan Şentop mütevazı bir öğretim üyesi idi.

Önce 2011’de İstanbul 3. Bölgeden milletvekili seçildi.

Ardında da, MKYK üyesi seçilip, Ak Parti’nin seçim işlerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi.

İşte ne olduysa ondan sonra oldu ve milletvekillerini bile kapısında saatlerce bekletir oldu. Mütevazı hocadan, özel kalem müdürleri marifeti ile bile misafirleri azarlayan farklı bir role bürünmüştü.

Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve Süleyman Soylu ile ilk kavgasını yaptı.

Bir anda kibre bürünmüştü.

Şentop artık, hâkim ve savcı atamalarına bile müdahale ediyordu.

Şentop’un insanlara üst perdeden bakışı, defalarca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikâyet konusu oldu.

İçişleri bakan yardımcılığına atanmasına kesin gözü ile bakılırken, Eski Tekirdağ Milletvekili  Mustafa Yel’in de zaten, Şentop’a yakın bir isim olduğu için listeye giremediği kaydediliyor.

ERZURUM’UN KAMBURU ÖZ VE ALTINOK
Erzurum’da ise Mehmet Emin Öz ve Selami Altınok’a vatandaşın tepkisinin, 2018’e göre ciddi bir oy kaybettirdiği hesaplanıyor.

Selami Altınok’un önüne gelen vatandaşı azarlaması, Mehmet Emin Öz’ün hakkındaki şaibelerin konuşulması sonucu Erzurum’da 100 bin oyun kaybedildiği hesaplanıyor!

Şentop gibi Meclis başkanı olmasa da, Metin Bulut da, tek başına Elazığ’a yüzde 50 oy getirdiğini iddia edip, vatandaşa tepeden bakıyordu.

Oysa Bulut'un da medyadaki karnesi pek parlak değildi!

AKP MKYK Üyesi olduğu dönemde Elazığ Milletvekili Metin Bulut'un, geleneksel ve sosyal medyada bile tiye alınan açıklaması şöyleydi:

"Ekonomik bir zorluk yaşanıyor ama biz hep şöyle ifade ediyoruz, diyoruz ki her ne kadar sebebi biz olmasak da çözümünden kendimizi mesul tuttuğumuz bir dönem!"

Beyin yakan açıklamaları ile Metin Bulut daha sonra MYKY’ya getirilmese de, Elazığ’da teşkilat başkan yardımcılığı görevini sürdürürken bile yoksul vatandaşı hor görmesi, kardeşlerinin ballı kamu arazilerini aldığı dedikoduları ile yine bölgesinde oy kaybına neden olduğu düşünülüyor.

BOĞAİZİÇİ ÜNİVERSİTESİ’NDEN TERS HAMLE
Hayvan hakları savunucuları ile bilinen Boğaziçi  Üniversitesi seçimlere 45 gün kala, 22 yıllık Hayvan Barınma Merkezi’ni  iş makinaları ile 26 Mart 2023 Pazar günü olaylarla dolu bir süreçle yıktı.

Fetih Yolu Projesi yapacağız denilerek, yıkılma işlemi sırasında, hayvan hakları savunucusu kadınlara gereksiz bir fiziki güç kullanıldı.

İngiliz vatandaşı Suzanna Woods’un da; sadece üniversite kapısına yakın olduğu için B.Ü özel güvenlik görevlileri tarafından darp edilmesi sonucu omzunun çıktığı, konunun uluslararası bir soruna dönüştürüldüğü de belirtiliyor.