Herkesin merakla beklediği Bihter filmi sonunda dijital platformda yayına girdi. Geç de olsa biz de bir inceleme yazısı yazalım istedik.

Kıvanç Tatlıtuğ'lu Beren Saat'li Aşk-ı Memnu dizisi malumunuz o kadar tuttu ki tekrar gösterimleri bile rekorlar kırdı hatta Bihter'in ölüm yıldönümü bile anılır oldu. Bu nedenle Bihter filmine de ilgilinin yoğun olacağı zaten bekleniyordu

. Konunun bir klasik olmasının yanında bunda dizisinin büyük ilgi görmesinin ve yapımının çok başarılı olmasının da etkisi var tabi.

Gelelim filmimize...

Öncelikle matmazel karakteri beklediğimden daha az ilgi çeken bir karakter olmuş. Dizide başrole oynayan matmazel filmde olsa da olurmuş olmasa da. Oysa ne fırtınalar kopmuştu dizi başlarken ne büyük umutlar beslenmişti matmazelle ilgili ama olmadı.

Firdevs hanım karakteri ise Hande Ataizi'nin genç görünümlü olması nedeniyle tutmaz diye düşünülmüştü ama öyle olmadı. Hande gayet başarılı Firdevs karakterinde. Onun hem iyi hem de kötü anne halleri çok iyi yansıtılmış.

Evin kızı Nihal karakteri ise duygusal hezeyanları bakımından gayet başarılı bir şekilde yansıtılıyor Helin Kandemir tarafından. 

Adnan bey daha Anadolu insanı modunda yansıtılmış kitaba daha uygun olsa gerek böylesi. 

Behlül'ün çok başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim ve burada dizinin etkisi de olsa gerek. Öyle bir karakter ortaya çıkarmıştı ki Kıvanç Tatlıtuğ ondan sonra kim oynasa çok şansı olmazdı. 

Gelelim Bihter'e... Farah Zeynep Abdullah duru bir güzelliğe ve oyunculuğa sahip o kesin. Sadece Bihter'deki o biraz naiflikten uzak halleri nasıl yansıtır diye merak edip bekledik. Oysa hiç öyle bir Bihter karakteri çizilmedi filmde yani boşuna beklemişiz. Bihter'in iç dünyasına daha çok yönelinmiş dolayısıyla onunla ilgili de kolayca fettan bir karakter diyemiyoruz. Film Bihter'i anlamaya yönelik çekilmiş ve iyi de yapılmış. 

Filmin sonu ise diziden çok başka.

Spoiler vermeyelim tabi. Yönetmen film boyunca bambaşka bir Bihteri anlatmak için çabalıyor ve nokta atışını da sonunda yapıyor.

İyi de yapmış. Genel olarak sinema eleştrimeni değilim naçizane sıkı bir film izleyicisi olarak görüşlerim böyle. İyi seyirler...