14-28 Mayıs seçimlerinde, CHP'nin lokomotif olduğu Millet ittifakı kaybedilen seçimlerden sonra dağıldı.
İyi Parti'nin de, HDP'nin de yerel seçimlere kendi adayları ile girmesi bekleniyor!

AK PARTİ'NİN SEÇİM TAKVİMİ
AK Parti Mart 2024 yerel seçim takvimine göre, adaylık başvuruları kasım ayının ilk haftasında, temayül yoklamaları ise kasımın ikinci haftasında planlanıyor.

ÜÇ DÖNEM KURALI İŞLETİLECEK Mİ?
Üç dönem ve üzerinde belediye başkanlığı görevinde bulunanların yeniden aday gösterilmeleri kararı, ilk MYK toplantısında belirlenecek.
Parti kurmaylarında, milletvekili ve kabinede büyük değişimler yapan Erdoğan’ın, yine belediye başkanlarında da halkın değişim beklentisini boşa çıkarmaması bekleniyor.

KÜLÜNK: SOKAĞA İŞARET EDİYOR!
AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2024 Mart'ındaki yerel seçimlerde sokakların nabzına karşılık gelmeyen, atama usulü belirlenen meclis üyesi adayları ile seçime girilmemesi konusunda uyarıyor:
"Yerel seçimler her bir ilçede, 14/28 Mayıs'tan daha sert geçecek. 1989 yerel seçimlerinde ANAP ve Özal'ın uğradığı hezimet gelebilir!"

STRATEJİ EKİBİ ÇALIŞIYOR!..
2024 Martı'ndaki yerel seçimler için oluşturulan AK Parti strateji ekibi çalışmalara başladı.
AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Sekreter Fatih Şahin ile Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Yavuz, Mustafa Şen, Hamza Dağ, Çiğdem Karaaslan, Ömer İleri, Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekilleri Leyla Şahin Usta, Özlem Zengin ve Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan oluşuyor.

ERDOĞAN İLE PARTİ ARASINDA MAKAS AÇILIYOR
Öte yandan, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti arasındaki makas iyice açıldı.
Kamuoyu, Erdoğan ile partiyi ayırarak, AK Parti'ye defans uyguluyor.

VEKİLLER Mİ SEÇSİN, SOKAK MI?
AK Parti'nin yerel seçim yol haritası kuşkusuz, sonuçlara birebir yansıyacak!
Demirel'in dediği gibi, siyasette 24 saat uzun bir süredir. Ve aday seçiminde kesinleşmiş bir formül yok!
Bununla birlikte mevcut konjonktürde, yerel seçimlerdeki adayların belirlenmesi işinin milletvekillerine bırakılması kötü sonuç verecektir!

İL BAŞKANLARI VE STRATEJİ EKİBİ ANAHTAR!
Bu denklem içinde, AK Parti'nin, il başkanlarından görüş alarak, genel merkezdeki tecrübeli ekiple bu işi götürmesi bekleniyor!