Yazımızın ilk bölümünde imar rantı+belediye ve siyaset üçgenine değinmiştik. Hani yıllardır solcuların söylediği söz vardı ya “Oligarşik yapı” işte tam onun açılımına örnek bir gelişme yaşandı. Konumuz: bir insanın taşrada başladığı emlakçılık serüvenini holding patronluğu ve milletvekilli ile taçlandırmasının hikayesi…

Oligarşinin açılımı ise klasik tanımla: İktidara belli zümrenin gelmesi…
Şöyle arkanıza yaslanın ve Türk siyasi hayatının bildik isimlerini şöyle bir gözünüzün önünde geçirin. İstisnalar hariç bu tanımın içini dolduracak tonla örnek bulabilirsiniz. Ha, bu Oligarşi tanımına bir de lider diktatörlüğünü eklemek gerekiyor. Sorumuzu şöyle soralım: “Cumhuriyet halkın kendi kendini idare ettiği rejim” öyle mi?

KİMİN VEKİLİ? 
“Hangimiz belediye başkanımızı, milletvekilimizi seçiyor” diyor ve sözün tamamı deliye söylenir, diyerek noktalıyoruz. Kısa bir süre önce genel seçimler gerçekleşti. Soruyorum: Adayları kim, nasıl belirledi? Parti meclisi falan filan karşılığı vermeyin ağır konuşurum. Kim belirledi?

Genel Başkan ve onun saz ekibi parti MKYK’ları. 
MKYK’yı kim belirliyor? 
Sözde “parti mercileri” derler, siz yine de bunların söylediği hiçbir şeye inanamayın. Belirleyiciler Genel Başkanlardır, net! Hal böyle olunca partiler mini bir krallığa dönüşür ve dönüşmüştür. Genel Başkan ne derse, o olur ve bu böyle sürer gider.  
Kanıt mı?
Olmaz mı?
İyi Parti ve Meral Akşener bacımız…
Ne mi yaptı bu bacımız? Bir Ak Partili para babasını İyi Parti İstanbul 3. Bölge’den milletvekili yaparak parlamentoya taşıdı. Aynı bölgeden 1. Sırasında da yine aynı bölgenin kaçak yapılaşma baronlarından bir müteahhit!.. 

ESENYURT’TA KAÇAK YAPI ANITI
Bizim konumuz ise Esenyurt’ta kaçak yapılaşma anıtı diken Delta Holding’in patronu Seyithan İzsiz! 
Hani geçtiğimiz gün yazımızın birinci bölümünde anlattığımız imar katili Delta Tower’ın patronu. Hani taşrada “emlakçılıktan holding patronluğuna” roketleyen kişi demiştik ya, ta kendisi … 

Bu kişiyi Esenyurtlu gazeteci dostlarım aracılığıyla aylar önce takibe almıştım. Çünkü mevzu çok dikkat çekiciydi. Yaptığı imara aykırı lüks yapılarla hatırı sayılır bir zenginliğe ulaşan bu zat, Ak Parti Beylikdüzü Belediye Meclis üyeliği ile başladığı tırmanışını milletvekilliği ile taçlandırmaya karar verdiği bilgisine ulaşmıştık. Bu öyle bir hırsa dönüşmüş ki zengin müteahhidimiz özellikle CHP’li dostlarına “Milletvekilliği için 200 milyon TL’lik bütçe ayırdım” sohbetlerinde bulunmaktaydı. İzsiz’in yakın politik dostları ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, B. Çekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve pek tabii olarak Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt idi. Esenyurt Belediyesindeki kaynaklarımıza göre İzsiz’i milletvekilliği borsasının açılışının hemen ardından Bozkurt, İzsiz’i CHP Genel Merkezi’ne götürerek Kılıçdaroğlu ile görüştürdüğü bilgisine ulaştık. Kılıçdaroğlu kendisine yapılan “nazik teklifi” kabul etmemiş. Ama, görüşmeden çok mutlu olmuş olsa gerek İyi Parti Genel Başkanı Meral Hanım’a yönlendirmiş. İddiaya göre Kılıçdaroğlu iadeyi ziyarette bulunduğu ve İzsiz’i Büyükçekmece’deki süper lüks malikanesinde ziyaret ettiği söyleniyor.

VEKİLLİĞİN BEDELİ NE? 
Gelelim bomba soruya. Öz partisi Ak Parti paraya tamah etmiyor, CHP gönülsüz de olsa 200 milyonluk bütçeye yanlamıyor. Çakma Asena Kezban Baçı ise İzsiz’in üzerine bodoslamadan atlıyor. Önce kendisini 3. Bölge 3. Sıraya koyuyor. İzsiz’e öyle içi ısınıyor ki 3. Sıradan 2. Sıraya taşıyor, bunu yaparken yüzü dahi kızarmıyor. Meral Hanım İyi Parti’yi işte böyle babasının çiftliği gibi yönetiyordu. 

Şimdi geldik bomba soruya: Kezban Yenge: İzsiz Ak Partili…İzsiz, milliyetçi hiç değil… Yerel kaynaklara göre Van Çatak doğumlu. Annesi Tilho Aşiretinden bir Arap. Babası ise Hakkarili bir Kürt. İzsiz’in adı gündeme geldiğinde Zafer Partisi, “İzsiz, PKK’lı bir militana burs verdi” iddiasını gündeme getirdiği malumunuz. Hal böyle olunca “Türkçü bir partide böyle bir kişinin ne işi olabilir?” diye sorası geliyor insanın! Ha, şunu da belirtmezsek olmaz: Bu ülkenin vatandaşıysanız Kürt olmuşsunuz Arap olmuşsunuz kimseyi ilgilendirmez. Ama Türk olmadan Türkçü partide de işiniz olamaz, olmamalı!

Öyle ya Tayyip Erdoğan ne demişti: 
“Ben Gürcü’yüm, eşim Emine Hanım Arap!” Yani, yani Sayın İzsiz’in Kürt-Arap kırması olduğu umurumuzda değil. 

İZSİZ’İ VEKİL YAPMAK İÇİN KAÇ PARA ALDINIZ?
Tekrar can alıcı sorumuza gelelim ve soralım: Sayın Meral Akşener Hanımefendi: Seyithan İzsiz’i milletvekili yapmak için kaç para aldınız?
Para almadıysanız neden kendisini garanti olan sıradan milletvekili yaptınız?