Nekrotizan Fasiit. Yani et yiyen bakteri. Daha doğrusu bakteriler. 

Keza tıp literatüründe hastalığın bulaşıcı olmadığı söylense de CHP içinde gayet bulaşıcı bir hal aldı. 

Hizip partinin genel hastalığı ama yapılan son seçimlerden sonra herkes açıktan açığa kılıçları çekti. Taraf tutan milletvekilleri, il başkanları, kendi adaylarını genel başkanlık koltuğunda görmek isteyenler ve bütün bunları şaşkınlıkla izleyen sadık bir seçmen kitlesi.

CHP son 20 yılın en kötü günlerini yaşıyor. Koşulsuz sandığa giden ve her seçimde gösterilen adaylara içi sinmeden oyunu atan seçmen ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ile boğuşurken genel merkezde yaşanan absürd tartışmaları izliyor.

Ve son günlerde yaşanan en akıl almaz olay ise genel merkezin gazeteciler ile girdiği polemikler. Köşe yazarından, muhabirine, sosyal medya ünlüsünden sanatçılara kadar herkes bu tartışmanın içinde.

Kesin olan bir şey var. Kemal bey artık bu yükü kaldıramıyor. Zaten son günlerde yaptığı çıkışlarda bunu gösteriyor. Partiyi teslim edeceği genç ve sicili temiz bir aday aradığı biliniyor. Bunun ise tek yolu var. Partide yer yapan ve bünyeyi adeta kemiren Nekrotizan Fasiitlerin temizlenmesi. Son seçimde 25 milyon vatandaşın oy attığı bir parti elbet içinden seçmeni tatmin edecek genç ve umut vaad eden bir lideri çıkaracaktır.

Kılıçlar çekildi ve tüm sorunların çözümü er meydanı kurultaya kaldı gibi. Genç seçmen yenilik ve değişim istiyor. Partide adeta çöreklenmiş bir güruhun tasfiye edilmesinden yanalar.

Ne diyelim kolay gelsin. 

Rakibi 20 yıldır son birkaç büyükşehir dışında hiç kaybetmedi ve CHP içinde yaşananları ilgi ile izliyor.

Et yiyen bakteri… Önce teşhis sonra tedavi. Zor olacak ama hasta yaşayacak diyelim.