Tam Çamlıca'ya tırmanıyordu aksırmaya tıksırmaya başladı yorgun Metrobüs. Sarsıntılar, teklemeler. Malum metrobüslerde think thank, sohbet ve tartışma gurupları var. Genelde Metrobüs moderatörleri koltukta oturan veya oturabilen kelli felli biri oluyor. Tartışmacı ve katılımcı olarak çevresinde toplanan 10-15 kişilik gurup.

MEME YAPTI BENZİNİ ALMIYOR

Biri "Meme yaptı, kötü benzin" dedi, diğeri "Balatalar bitti", bir diğeri de "Motorlar bitik abicim,motorlar"dedi. Ben lafa girip "İmamı çağırın" dedim. Yanımdaki amca "Başkan Ekrem İmamoğlu'nu mu?" diye sorunca "Yok" dedim, "Bildiğin camii imamını, bu metrobüs canını teslim etmek üzere"... Tam bunu dedim Altunizade durağında göklerden şoförün o davudi sesi duyuldu "Aracımız arızaya geçti lütfen arkadaki boş araca geçiniz"

YÜREKLİ 300 SPARTALI

O kapıların açılması ile 300 Spartalı'nın Pers ordularına saldırması gibi arkadaki metrobüse doğru koştuk. İşi bilen bilir sağlam bir tayfa var metrobüslerde. Daha ayağı koridordaykan nasıl o kaba etlerini boş koltuğa uzatıyorlar inanamazsınız. Atletizim şampiyonalarında uzun atlamada altını olanlar görse ağzı açık kalır. Ben bunlara rafadan tayfa diyorum. Metrobüsün ciğerini biliyorlar artık. Onlardan boş koltuğu kapmanız imkan dahilinde değil. Adamlar koltuğu Kartal'ın yerdeki avını seçtiği gibi 300 metreden seçebiliyor.

imamoğlu-7

ALLAH  AŞKINA YER VERİN

Geçen yine tatlı bir tartışma vardı. Saat 08:00'de binen 70 yaşındaki bir teyze ayakta kalınca "Allah, Muhammet adını bir kimse yok kalkıp yer vermiyor" diye bağırdı. 30'lu yaşlarda bir genç "Teyzeciğim ben ta Kartal Soğanlık'tan geliyorum. Haramidere'ye gidiyorum. Senin bu işe başlama saatinde yollarda işin ne?" deyince yaşlı teyze "Bizim sokağa çıkma hakkımız, gezme hakkımız yok mu, eve mi tıkılalım?" diye karşılık verdi. E bunu duyan bir genç kızımız da "Elbet gezeceksiniz hakkınız teyzeciğim, ama işe gidiş saatinde değil bir iki saat sonra kullansanız keşke" dedi.

METROBÜS MODERATÖRLERİ ÇOK ÖNEMLİ KİŞİLER

Metrobüsün derdi bitmez. Ülkenin özeti gibi.. Aslında metrobüs kapılarının çıkışına seçim sandığını koyun ne AK Parti kazanır İstanbul'da seçimi, ne CHP aday gösterebilir, o kadar tepkili ve bilinçli bir kitle. Dedim ya o otobüste moderatörler var konuyu onlar belirliyor. İşsizlik, zamlar, otobüs arızaları, eğitim sorunları, pandemi hatta yeni başlayan balık sezonu ile ilgili hamsi mi bol olacak, palamut mu bunun bile bilimsel ve güzel bir tartışması vardı. Belli ki moderatör Beylerbeyi olta tayfasındandı.

ADA VAPURU YANDAN ÇARKLI

Milleti lastik tekerli ile taşımaya yemin etti bunlar o kesin. Şimdi beton döküyorlar yollara. Gidin bir Zincirlikuyu duraklarına iş çıkışa bakın insanlar günün yorgunluğunda walking dead gibi kapılara hücüm ediyor. Ve İstanbullu bu dev bütçe ile bunu hakketmiyor.

Cemal Sürreyya'nın ünlü 08:10 varupu şiiri vardır, ne güzeldir o! "Ada Vapuru Yandan Çarklı" şiiri de vardı hani Melih Cevdet Anday'ın eseri.. Sezen Aksu dillere pelesenk etmişti o şen şakrak şarkıyı. Yanılmıyorsam metrobüs ile ilgili bir şarkı Çikita Muz Ajdar için yeni bir çıkış olabilir.

İyi ve keyifli yolculuklar İstanbul...