Bakın ben şimdi bir hikaye anlatayım. Size çok enteresan gelecek. Hakem, küfür, kurullar yani skandal işler.

Kahramanları Kayode ve Büyükekşi! Mağduru; Evet bildiniz yine Beşiktaş!

Gaziantep Gazişehir kulübü 7 Eylül 2019’da Hatay’la hazırlık maçı yapar. Kayode hakeme küfür eder ve kırmızı kart görür.

Hakeme rapora yazma fln denilir ama geri adım atmaz. Kayode tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilir. 

Aynı dönemde kulüpte kongre yapılır ve 12 Eylül 2019 tarihinde Mehmet Büyükekşi Gaziantep başkanı olur. Beklenti en az üç maç ceza almasıdır. PFDK Kayode’ye, sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle 1 maç men ve 13 bin TL ceza verir.

Durun daha bitmedi; Tahkim Kurulu özel müsabaka talimatının 7. maddesi uyarınca cezanın alt sınırının 2 maçtan az olması nedeniyle ceza tayinine yer olmadığına hükmeder.

Kayode böylece hakeme hakaretten dolayı tedbirli olarak PFDK'ya sevk edilmesine rağmen hiçbir ceza almadı ve Beşiktaş'a karşı ilk 11'de sahaya çıktı.

Beşiktaş, bu maçı 3-2 kaybetti. Kayode maça nasıl etki etti derseniz özeti aşağıda. Hem kendisi kırmızı gördü hemde Beşiktaşlı iki futbolcunun kırmızı kart görmesine neden oldu. Anladınız mı şimdi olayların neden bu hale geldiğini. Kimse timsah gözyaşı döküp şov yapmasın. Hele hele futbolun kirlenmesinde payı olanlar çıkıp hiç konuşmasın.