Yerel seçimler hızla yaklaşıyor; Hem de ışık hızıyla... Herkes İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ,Mersin, Bursa gibi büyükşehirleri konuşmaya başladı.
CHP'li Faik Öztrak Konya'nın bile alınacağını iddia ediyor. Tabii bu mizahın konusu. Konya ha?

Konya hani hatırlarsınız bir dönem Konya'da 6 Eylül 1980'de düzenlenen Kudüs'ü Kurtarma ve Milli Gençlik Yürüyüş ve Mitingi vardı onlarca dava açıldı. Konunuz bu değil tabi. İstanbul seçimleri.

İstanbul'a öyle bir başkan geldi ki genel başkanına Roma imparatoru Brütüs'ün senato binasında vurduğu roma hançerini sapladı.Her işleri ilginç... Geçen bir haber için aradım.. Bana sordukları "Siz gazeteci misiniz?" oldu. Yahu sürekli  basın kartı taşıdığıma göre 37 yıldır bu işi yaptığıma göre ben gazeteci olmalıyım:) 

Gelelim İstanbul'a.. Bu 5 yılda neler oldu, neler olacak? Ha AK parti gitti yine yerine gelenler kendi havuzlarını oluşturdu...Yok efendim AK Partili belediyeler vakıflara para akıtıyordu. Peki şimdi kimlere bunlar para akıtıyor? Bizde Şenol Demirci her hafta yazıyor. İhaleleri takip  ediyor musunuz? Çok ilginç işler ihaleler var mesela kilometrelerce bayrak gibi...Neyse belediye işleri budur.. Bal tutan parmağını yalar.

Peki gelelim seçimlere.. İstanbul'a kim aday olacak? Ekrem İmamoğlu genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Roma merdivenlerinde hançerli girişimi yaptı ama tutmadı. Tutmaz. CHP'nin bir geleneği vardır. İlçeden gelen müteahidi İstanbul'a belediye başkanı yapınca sonuç bu. Meral ablası ile sarılıp can ciğer  görüntüler verdi. Manevi oğlu oldu.. E ne oldu Meral ablası bile CHP'ye yan çizdi..

Tüm kadrosu berbat... Bildiklerimi yazsam şaşırırsınız... Ha İstanbul'a kim aday olur?

40 yıla yakın CHP kim aday çıkardıysa ona gidip oy attık... Hatta isim antın kuntin adamlar olsa bile, gösterdikleri şeriatçılara bile....Ama bu seçimde gidip körü körüne oy atmayacağım. Yeter artık. Yeteri biliyorsanız..

AK Parti'de bir sürü isim konuşuluyor; Mehmet Tevfik Göksu onlardan biri. Aday olarak en kötü seçim olur bana göre. Polemikleri yaptığı açıklamalar bile partiyi yaralamaya yeter. AK Parti'nin temiz ve sağlam isme ihtiyacı var çünkü İstanbul'u çok istiyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen. Bakın bu isim sadece AK Parti tarafından değil muhalefet tarafından da hoş görülen bir isim. Ilımlı kucaklayan, hoşgörü sahibi isimler hep kazanır. Niye olmasın? 

CHP'nin sağlam aday çıkarması gerekiyor. Ekrem İmamoğlu aday olabilir mi? Ona CHP karar verecek elinde hançerle genel başkan avına çıkan adamlar nasıl aday olacak o ayrı konu. Lunaparkta kendini dev aynasında görenler sokağa çıktığında cücedir. Ha metrobüs mü? Metrobüs diğerlerinin başlattığı bunların devam ettiği bir aciziyet. Çoktan raylı sisteme geçilmeliydi. Ona da geliriz..

Metrobüs tam bir ulaşım faciası. Ha metrobüs ile brütüs uydu diye yazdım. Sende mi brütüs!