CHP 100 yaşında. Balonlar uçuştu, kutlamalar yapıldı, iş bilmez adamların vizyonu ile EOKA'cıların elinde Türk bayrağı ile videosu bile verildi.

100 yıllık parti 30 yıldır iktidar yüzü göremiyor. İYİ parti ile ve diğer yancıları ile seçimde 48'i buldu. Aslında asla bir araya gelmemesi gereken ve gelemeyecek bileşenler. Nitekim (Darbedar Kenan Evrenin ünlü lafı gibi) öyle de oldu. Kimler kimler var... Yazmaya bile gerek yok, bakın orada Google var. 100. yıl kutlaması... "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katılmadı" diye haberler geçiliyordu. Olabilir katılmayabilir. Metrobüsler arızalanıyor, belediye otobüsleri durduk yerde yanıyor. Yürüyen merdivenler duruyor.. Keza yürüyen merdivenlerde ahlaksız girişimler varmış İBB kaynakları bunu kameralarla saptamış..

MECLİSTE KUZU TANDIRA DEVAM

Yahu gelelim 100. yıla.. İnsan utanır. 4-5  dönem vekillik yapıp tek seçimde galibiyet alamayan ligin sonununa doğru oluşturulmuş toplama futbol takımı gibi bir ekip. O geceye nasıl, hangi yüzle katıldılar acaba.. Malum hepsi de emekli.. Hem vekil maaşı hem emekli vekil maaşı alıyorlar. Ballı hayat.. Dolçe vita der İtalyanlar. Tam dolçe vita. Kim istemez 4-5 dönem mecliste olup ballı maaş alıp, meclis lokantasında kuzu tandıra dalmayı...
 
SEÇMENİ PARYA GİBİ GÖREN ZİHNİYET

CHP seçmeni sözcü Faik Öztrak'ın okul müsameresindeki gibi her hafta meclisten yaptığı yayınlardan bıktı usandı. Aynı nakaratlar, aynı bayık, bilindik konular ve bıktırıcı tekrarlar. Herkes mesela "Faik Öztrak niye hala mecliste" diye soruyor. Hakları değil mi? Ne başarısı var arkadaşın? Hani malum yıllardır mecliste... Seçmeni Louisiana pamuk tarlalarındaki köleler gibi gören bir yönetim. Kim gösterilirse sorgusuz oy atılmasını isteyen bir yönetim.. Bu kadar aciz bir durum.. Herkes şikayetçi.

CEKET ESKİDİ ARTIK

Yerel seçim yaklaşıyor...Farkındaysanız AK Parti hiç aday dillendirmiyor. CHP'de adaylar havada uçuşuyor. Bir mezat ve pazar olmalı. Ama bu kez ceketi koysan kazanır formülü tutmayacak gibi. Ceket eskidi. Millet o ceketlerden bıktı usandı. İyi Parti masadan kalktı. Oturacağı masa da henüz belli değil. Sağ sağa çeker, sol sola çeker. Masa zaten zorakiydi. Birbirini sevmeyen kardeşlerin mal paylaşımındaki masa gibi.

CHP'ye inanılmaz bir tepki var. Hem yıllardır seçim alamayan Kemal Bey'e hem Kemal Bey'in yanında oluşan sinsi ekibe. Düşünsenize Kemal Bey danışman olarak atadığı insanları bile araştırmamış. Hadi o araştırmadı, genel başkan zamanı yok yanındaki kurmaylar ne halt yiyiyor? Onlar genel başkanı uyaramaz mıydı? CHP'nin verdiği görüntü bu.

PORTÖR OLMAK

AK Parti yerel seçimler için sessiz. Ne aday ismi veriyor ne tüyo. Bu yıllarca iktidarda olmanın getirisi. Sessiz ve derinden. CHP İzmir, Ankara, İstanbul, Antalya'yı hatta Mersin'i bile kaybederse sakın ola şaşırmayın. Bir İYİ parti, MHP ittifakına bakar. İYİ Parti yıllardır beklediğim çıkışı yaptı ve sırtını döndü. Gayet normal. Keza bedavadan vekil kazanan diğerleri de farksız. 100 yıllık CHP sağa meclis için portör oldu. Yani taşıyıcı..

ÖRSAN KUNTER ÖYMEN'İN İŞİ ZOR    

Şimdi iki genel başkan adayı var Özgür Özel ve CHP geleneğinden gelen Örsan Kunter Öymen. Öymen'e kapıyı açarlar mı? Zor. Bugüne kadar vekillik bile yaptırmadılar. CHP'de öyle klikler var ki yıllardır insan ancak oturup seyrediyor. Kemal Bey kime olur verirse artık. Kime olur vereceği de belli, yıllardır mecliste yanında oturuyor.

CHP 100. yılında yaş pastayı kesti mi bilemiyorum.Bakalım seçimde ne olacak.?