2022 yapımı en iyi 10 yerli film listemi vizyon kuralı göz etmeden sizlerle paylaşıyorum.

 1-Iguana Tokyo: Kaan Müjdeci'nin “Bunraku”-“Ghost in The Shell”-“Tetsuo” kırması cinliği, ülkemiz için aranan sanal gerçeklik bilimkurgusunu Japon kültürüyle devreye sokuyor.

2-Gönül: Büyülü gerçekçi bir Soner Caner masalı. “Çingeneler Zamanı”-“Geronimo” kırması  yapıt, ritme eşlik etme kuralıyla aranan çingene filmimizi duyuruyor!

3-Aniden: Melisa Önel, duyularla ilgilenen modern ve gizemli bir filme imza atıyor. Etrafındaki insanların ruhlarıyla yaşıyor izlenimi bırakan Reyhan’ın sıkışmışlığına bağlıyor.

4-Bomboş: “Sen Aydınlatırsın Geceyi” evreninden bir yan bölüm niyetine Milli Cinayet Koleksiyonu üretimi, Onur Ünlü’den eğlenceli bir röntgencilik kara komedisi.

5-Cadı Üçlemesi 15+: Ceylan Özçelik’in üçlemesinin ikinci halkası, şiddete uğrayan iki cadının bakış açısından asap bozucu tatlar barındırıyor.

6-Bir Kar Tanesinin Ömrü: Kazım Öz’ün masalsı bir ilişki dansı niyetine planladığı eseri, Trabzon’dan Dersim’e uzanan olgun bir hayali yolculuk olarak hatıralara kazınacak.

 

7-Crossroads: Mahmut Fazıl Coşkun’un modern sanatçılara dair modern belgeseli, enerjisi ve İstanbul’a hakimiyetiyle dikkat çekiyor.

8-Fatma’dan Sonra 40 Yıl: 3 epizotta bir belgesel klasiğinin izdüşümlerini yaratıcı bir kurgu zekası ve sinematografik bir özenle karşımıza çıkarırken melezliğiyle mest eden bir eser.

9-Bergen: Caner Alper-Mehmet Binay ikilisinden “Müslüm”e rakip olarak gelen post-İstanbul sözleşmesi döneminin ‘melankolik çizgi roman’ tadı barındıran bir biyografi.

 

10-Karanlık Madde: İman Tahsin’in ‘Star Wars evreni’nden inen yerli acid kafası, bilinmeyen diyarlarda ‘macera’ damarıyla “The Descent” ile ‘Dune’ arasında köprü kuruyor.