Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen “Özel Yetenekli Ortaokul Öğrencilerine Yönelik Yenilenebilir Enerji Kaynakları Temalı Sosyobilimsel Dönüşümsel Sorgulama Modelinin Geliştirilmesi” projesi çerçevesinde, özel yetenekli öğrenciler Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne ziyarette bulundu.

Öğrenciler Karaman Güneş Enerji Santrali ve ADASU Hidroelektrik Santrali'ni yakından ve yerinde gözlemledi. Öğrencileri alanında uzman isimler santraller hakkında bilgilendirdi.  Güneş enerjisi santralinin yapısı, üretim kapasitesi, kontrol ve işletme süreçlerine dair öğrenciler fikir sahibi oldu. Santraller özelinde kullanılan türbin tipinden üretim kapasitesine kadar çeşitli bilgiler aktarılırken bakım ve arıza durumlarında nasıl müdahale edildiği de anlatıldı.

Apple iPhone 16 lansmanında istediğini bulamadı Apple iPhone 16 lansmanında istediğini bulamadı

Proje ile öğrencilere yeni bir ufuk kazandırılması amaçlanıyor. Projeye katılan öğrencilere yenilenebilir enerji konusunda bilimsel veriler aktarılırken yenilenebilir enerjinin önemine de vurgu yapıldı.

Editör: Uğur Kaçar