Apple’ın CEO’su Tim Cook’un sahne aldığı etkinlikte, yeni iPhone 16 serisi, Apple Watch ve AirPods gibi ürünler tanıtılırken, özellikle yapay zeka (AI) işlevlerinin gecikmeli olarak piyasaya sürüleceği duyurusu, hayranlar arasında hayal kırıklığı yarattı.

iOS 18 ne zaman gelecek? Apple iOS 18 ile hangi yenilikler olacak? İşte iOS 18 ve yeni gelecek tüm özellikler iOS 18 ne zaman gelecek? Apple iOS 18 ile hangi yenilikler olacak? İşte iOS 18 ve yeni gelecek tüm özellikler

Hisseler dalgalandı

Etkinlik sırasında Apple hisselerinde kısa süreli bir düşüş yaşandı. Ancak gün sonuna doğru hisseler yeniden toparlanarak eski seviyelerine geri döndü. Yatırımcıların, Apple’ın yenilikçi ürünlerine dair beklentileri yüksek olmasına rağmen, yapay zeka özelliklerinin Ekim ayına kadar kullanıma sunulmayacağının açıklanması bu dalgalanmada etkili oldu.

iPhone 16’da yeni kamera kontrol düğmesi

Apple’ın bu yılki en büyük yeniliklerinden biri, 20 Eylül’de piyasaya sürülecek olan iPhone 16 serisi oldu. Cihazın Türkiye’ye ise Eylül ayı sonunda gelmesi bekleniyor. Yeni iPhone 16, kullanıcıların dikkatini çekecek birkaç yenilikle geliyor. Cihazın yan tarafında bulunan kamera düğmesi, fotoğraf ve video çekimlerini daha hızlı ve pratik hale getirirken, cihazın dayanıklılığı da seramik kalkan ile artırılmış durumda.

Apple Intelligence Ekim’de geliyor

Apple’ın yapay zeka alanındaki yenilikleri ise bir süre daha bekleyecek. Şirket, iOS 18.1 ile birlikte Ekim ayında Apple Intelligence’ın beta sürümünü kullanıma sunacağını açıkladı. İlk aşamada sadece ABD’de İngilizce olarak kullanılacak olan bu yapay zeka özellikleri, zamanla daha fazla dilde ve daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulacak.

Editör: Elif Erbay