Salı günü gerçekleştirilen bu lansman, Huawei için büyük bir heyecan yaratırken, Shenzhen merkezli şirketin dikkat çekici geri dönüşünü de gözler önüne serdi.

ABD yaptırımlarına rağmen, son dönemde Mate 60 Pro ve Mate X5 gibi popüler modelleri piyasaya süren Huawei, Ağustos ayında hem gelir hem de kârda çift haneli artışlar bildirdi. Mate XT adlı yeni akıllı telefon modeli, cumartesi günü çevrimiçi ön siparişe açıldığından bu yana 3,7 milyonun üzerinde sipariş aldı. Telefonun başlangıç fiyatı ise 19.999 yuan (yaklaşık 2.800 dolar) olarak belirlendi.

Huawei’nin tüketici iş birimi başkanı Richard Yu, canlı yayınlanan lansmanda, telefonun geliştirilmesinin beş yıl sürdüğünü ve ekran ile menteşe teknolojilerinde "atılımlar" gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Huawei Mate XT, dünyanın ilk üç katlanabilir akıllı telefonu ve aynı zamanda en büyük ve en ince katlanabilir telefonudur” dedi. “Dışa doğru katlanmayı başaran ilk telefon biziz ve boşluksuz bir şekilde içe katlanan telefonu da ilk biz yarattık.”

Her telefonu açmayın… Bilinmeyen aramaların %28’i dolandırma amaçlı Her telefonu açmayın… Bilinmeyen aramaların %28’i dolandırma amaçlı

Telefon, üç panele sahip ve bu paneller üç kez katlanabiliyor. 10.2 inçlik ekrana sahip olan cihaz, kırmızı ve siyah renk seçenekleriyle sunuluyor.

Huawei’nin bu ürünü tanıtması, rakip Apple’ın ilk kez yapay zeka için özel olarak tasarlanan iPhone 16 modelini piyasaya sürmesinden hemen sonra gerçekleşti. Apple, müşterilerini yeni cihazını satın almaya ikna etmek için yapay zeka özelliklerine büyük umut bağlıyor.

Piyasa araştırma şirketi Canalys’ten araştırma yöneticisi Amber Liu, Huawei’nin hızlı toparlanmasının, Apple’ın Çin pazarındaki performansını doğrudan tehdit ettiğini belirtti. Çin, Apple’ın küresel sevkiyatlarının %20’sinden fazlasını oluşturan ikinci en büyük pazarı konumunda.

Huawei’nin premium telefon segmentindeki bu hamlesinin, özellikle büyük ekranlı ve gelişmiş batarya kullanımına odaklandığı görülüyor. Ancak uzmanlar, telefonun başarısının büyük ölçüde fiyatına ve piyasada ne kadar erişilebilir olacağına bağlı olacağını söylüyor.

Editör: Elif Erbay