Rusya’ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde bir sinagog, iki kilise ve bir polis kontrol noktasına düzenlenen eş zamanlı terör saldırılarında can kaybı artıyor.

Dağıstan Başkanı Sergey Melikov, “Dağıstan’ın barış ve huzurunu savunan 15’ten fazla polis memuru bugünkü terör saldırısının kurbanı oldu1 dedi. Saldırıda sivil kayıpların da olduğunu belirten Melikov, gece boyunca düzenlenen operasyonda 6 saldırganın etkisiz hale getirildiğini söyledi.

İlerleyen saatler bilanço ağırlaştı ve can kaybı 19'a yükseldi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Melikov, bölgede 3 günlük yas ilan eden bir kararname imzaladı. İmzalanan kararnameye göre 27 Haziran tarihine kadar Dağıstan’da bayraklar yarıya indi, tüm toplu etkinlik ve eğlenceler de iptal edildi.

Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamada ise saat 08.15 itibarıyla idari sınırlar içerisinde yürütülen terörle mücadele operasyonunun tamamlandığı ifade edildi.

Dagıstan

ALİYEV'DEN TAZİYE MESAJI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Dağıstan Başkanı Sergey Melikov'a taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Aliyev mesajında, Dağıstan'da düzenlenen silahlı saldırılar sonucu siviller ile polislerin öldürülmesi haberinin kendisini ve Azerbaycan halkını derinden sarstığını belirtti.

Aliyev, “Bu kanlı saldırıyı Azerbaycan halkı ve kendi adıma şiddetle kınıyorum. Terörün her türlü şekli ve tezahürüne karşı mücadeleyi destekliyoruz. Size, Dağıstan halkına, mağdurların ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Ayin töreninde izdiham faciası; Hindistan'da can kaybı artıyor Ayin töreninde izdiham faciası; Hindistan'da can kaybı artıyor

SALDIRGANLAR ARANIYOR

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti’nde dün 18.00 sıralarında Mahaçkale ve Derbent kentlerinde kimliği belirsiz kişiler, bir sinagog ve bir kiliseye silahlı saldırı düzenlemiş, bölgedeki polis kontrol noktasında görevli polislerin müdahalesiyle çatışma çıkmıştı. Saldırganların yakalanması için açılan terör soruşturması kapsamında bölgede operasyon başlatılmıştı.

Dağıstan’da terör saldırısı! Samimi Haber dikkat çekmişti! Dağıstan’da terör saldırısı! Samimi Haber dikkat çekmişti!

Editör: Kemal Ilıkkan