İngilizler iktidarı İşçi Partisi'ne verdi İngilizler iktidarı İşçi Partisi'ne verdi


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan-Ermenistan arasındaki normalleşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ermenistan'la barış anlaşmasının temel şartının Azerbaycan'a karşı toprak iddiaları içeren Ermenistan anayasasının değiştirilmesi olduğunu belirten Aliyev, bu gerçekleşmeden anlaşmayı imzalamayacaklarını bildirdi.
Ermenistan ile 28 yıldan fazla sürede anlaşmaya varılamayan konuların 1-2 yılda çözülmesinin zor olduğunu vurgulayan Aliyev, şunları söyledi:
"Bu zaman alacaktır ve elbette barış anlaşmasının temel şartı Ermenistan anayasasının değiştirilmesidir. Çünkü Azerbaycan'a karşı toprak iddiaları içeriyor ve bu gerçekleşmeden barış anlaşması imzalanmayacak. Müzakere sürecinde oldukça hızlı ilerliyoruz. Barış anlaşması metni üzerindeki çalışmayı, en azından temel ilkelerini birkaç ay içinde sonuçlandırabileceğimizi düşünüyorum. Temel ilkeler üzerinde mutabakat sağlayıp bunları paraflayabiliriz. Ana metin üzerindeki çalışmalar da devam ettirilir. Fakat bu, anayasayı değiştirirlerse olur."
 

Editör: Burçin Çelikkol