Gazeteci Ceyhun Bozkurt Samimi Haber’e değerlendirdi Gazeteci Ceyhun Bozkurt Samimi Haber’e değerlendirdi

Haber Merkezi – Ercan Küçük 

İyi Parti’den ayrıldıktan sonra siyasi çalışmalarına ara vermeden devam eden Yavuz Ağıralioğlu parti kurma çalışmalarına başlamıştı. Çalışmalarda sona gelen Ağıralioğlu’nun yol arkadaşları belli oldu. 

Ankara’da genel merkez binası tutan, parti tüzüğü yazdıran Ağıralioğlu, kurucular kurulu için de görüşmelere devam ediyor. İyi Parti’de Ekonomi Politikaları Başkanlığı da yapan Prof. Dr. Bilge Yılmaz’ın kurucular arasında yer alacağı daha önce basında yer almıştı. Katıldığı programlarda partide liyakatli ünsüzlerin olacağını vurgulayan Ağıralioğlu’nun görüştüğü isimlerden bazıları ortaya çıkmaya başladı. 

Listede İyi Parti’den ayrılan isimler dikkat çekiyor. Samimihaber’in edindiği bilgilere göre İyi Parti’den Kasım ayında istifa eden Bankacılık ve Finans Uzmanı Dr. Can Pamir de partide yer alabilir. İyi Parti Kurucular Kurulu’ndan istifa eden Emine Küçükali, İyi Parti Adana Milletvekili Adayı Nihal Ağca da Ağıralioğlu’nun ekibinde yer alması beklenen isimler arasında yer alıyor. 14 Mayıs’ta yapılan genel seçimlerde yeniden milletvekili adayı gösterilmeyen İyi Partili Feridun Bahşi de Mayıs ayında yaptığı Yavuz Ağıralioğlu ziyaretini sosyal medya hesaplarından şu cümlelerle paylaşmıştı: “Değerli kardeşim, 27. Dönem mecliste birlikte İyi Parti milletvekili olarak görev yaptığımız Yavuz Ağıralioğlu’nu yeni parti kurma çalışmalarını yürüttüğü karargahında Murat Kaplan ile birlikte ziyaret edip gelişmelerle ilgili bilgi alıp, fikir alışverişinde bulunduk…” Bahşi’nin de Ağıralioğlu’nun kuracağı partiye katılması sürpriz olarak görülmüyor.  

feridun bahşi yavuz ağıralioğlu

Ağıralioğlu’nun kuracağı partide kamuoyunda tanınan bazı isimlerin de yer alması bekleniyor. Bu isimlerden birisi de Kaya Çilingiroğlu. Listede yer alması beklenen diğer ünlü isim Oyuncu Ümit Erdim, Ağıralioğlu’yla ailecek görüşecek kadar yakın ilişkiye sahip. 

Partinin çizgisi ne olacak? 

Geçmişte Büyük Birlik Partisi (BBP) ve İyi Parti gibi Türk-İslam çizgilerindeki partilerde siyaset yapan Ağıralioğlu’nun kuracağı partinin çizgisinin ne olacağı da çokça merak edilen konuların başında yer alıyor. Ancak Ağıralioğlu geçmiş siyasi kariyerinin aksine kuracağı partide ideolojik tutumdan uzak durmayı planlıyor. Adalet, ahlak ve liyakat ilkelerini sık sık tekrarlayan Ağıralioğlu partisini merkezde konumlandırmaya çalışacak. 

Editör: Ercan Küçük