Bugün Samimi Haber’e Tacikistan’daki başörtüsü yasağını değerlendiren Rusya Adalet Bakanlığı Uluslararası Suçlar ve Terörle Mücadele (KGT) Teşkilat Başkanı Hasan Enes Karahan, Tacikistan’daki başörtü yasağı üzerinden Türkiye’de ve Rusya’nın çeşitli bölgelerinde FETÖ ve DEAŞ/Horasan yapılanmalarının spekülasyon, terör eylemleri ve istihbari faaliyetlerinin artışının da kaçınılmaz olduğu yeni günlere girmiş bulunmaktayız.

Afganistan hedefine bir adım daha yaklaştı Afganistan hedefine bir adım daha yaklaştı

Bu hususta Türkiye’nin Tacik vatandaşlarına uyguladığı vize rejimi doğru olduğu kadar; Türkiye’yi ziyaret eden Tacik vatandaşlarının vize başvurusu esnasında güvenlik soruşturmalarının eş zamanlı Rusya Güvenlik Birimleriyle yapılacağı koordine bir çalışma da gündeme alınmalıdır. uyarısında bulunmuştu.

Dağıstan’da terör saldırısı! Samimi Haber dikkat çekmişti!

Rusya’da sinagog ve kiliseye saldırı: 1 ölü, 1 yaralı Rusya’da sinagog ve kiliseye saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

Sinagog'da yangın çıktı  

Çatışma sonrası sinagog'da yangın çıkarken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bölge yetkilileri ve soruşturma komitesi üyelerinin de yer aldığı bir ekip kriz masası oluşturdu. Rusya Soruşturma Komitesi tarafından bölgeye uzmanlar gönderilirken, saldırganların kimliklerinin tespit edilerek yakalanmaları için bölgede çalışma başlatıldığı aktarıldı.

CAN KAYBI 9'A YÜKSELDİ

Rusya’ya bağlı Dağıstan’da bir sinagog, iki kiliseye ve bir polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıda can kaybı 9’a, yaralı sayısı da 25’e yükseldi. Saldırganlardan 4’ü etkisiz hale getirildi.

Editör: Haber Merkezi