Beryl Kasırgası 10 can aldı, Karayip ülkeleri alarma geçti Beryl Kasırgası 10 can aldı, Karayip ülkeleri alarma geçti

Rutin görevden dönen destroyerin manşetlere taşınmasi pek sık rastlanan bir durum değil, ancak Uss Carney`in dönüşü, Ortadoğu'da yaşananlar dolayısıyla ABD kamuoyu açısından dikkate değer görüldü.  
235 günlük görev süresinin ardındın Florida'daki  Mayport limanına  geri dönen destroyerin komutanı Jeremy Robertson, bu değeri "2. Dünya Savaşı`ndan beri bir ABD gemisinin böyle bir savaşa hiç girmediğini" vurgulayarak açıkladı. 
USS Carney'in mürettebatından Teğmen Dennis Morra, destroyerin Kızıldeniz'de bulunduğu süre içerisinde Yemen Ensarullahı'nın (Husiler) Silahlı Kuvvetleri ile kimileri saatlerce süren çatışmalar yaşadıklarını, menzile giren sayısız İHA ve füzeyi takip edip engellediklerini belirtti. 
Komutan Robertson açıklamasının devamında, bu çatışmaların "İsrail'i savunmak için atılan ilk Amerikan atışları" olduğunu belirtti. 
Milyon dolarlık füzeleri bin dolarlık İHA'lara fırlatan Robertson'a  sınırsız yetki verildi. 
Ancak Carney ve Kızıldeniz'de devriye gezen diğer donanma gemileri, her ticari gemiyi saldırılardan koruyamadı.
Foreign Policy Dergisi'nde yer alan bir makalede de ABD Donanmasının, Yemen Ensarullahı'nın saldırıları karşısında ciddi bir yıpranmaya maruz kaldığı belirtilmişti. 
Öte yandan Yemen Ensarullahı'ndan yapılan açıklamalar da ABD'li uzmanların açıklamalarını doğrulayan bilgilendirmelerden oluşuyor. 
ABD'nin kalıcı çıkarlarının korunması için bölgede bulunan Uss Hugh Hadley Destroyeri'nin 1945'de 23 çatışmayla kırdığı rekor, 15'ten fazla hedefi vuran 51 çatışmayla USS Carney'e geçti.

Editör: Burçin Çelikkol