Milli stoper Merih Demiral, Avusturya maçında attığı gollerle A Milli Takımı’ndaki gol sayısını 4'e çıkardı.

Denis Dragus'tan transferi sonrası ilk açıklama Denis Dragus'tan transferi sonrası ilk açıklama

Maçın henüz 57. saniyesinde 1. dakikasında Arda Güler’in sağ taraftan kullanıldığı köşe vuruşu sonrasında kale önünde oluşan karambolde topu önünde bulan Merih topu ağlara gönderdi ve ay-yıldızlıları 1-0 öne geçirdi. Merih'in bu golü Avrupa Şampiyonası’nda gruplardan sonraki turlarda kaydedilen en hızlı gol oldu.

Maçın 59. dakikasında yine sahneye çıkan Merih Demiral, sağ taraftan yine Arda’nın kullandığı kornerde bu kez ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara buluşturdu.

GOL SEVİNCİ ÇOK TARTIŞILDI

26 yaşındaki futbolcunun gol sevincinde bozkurt işareti yapması sosyal medyada tartışma yarattı. Attığı gollerden çok gol sevinciyle gündeme gelen Merih Demiral'ın ülkücü olup olmadığı merak konusu haline geldi.

Milli futbolcunun Avusturya'da bozkurt işaretinin yasaklanmasına gönderme yaptığı ortaya çıktı.

Avusturya Parlamentosu 2019 yılında Bozkurt işareti yapmayı yasaklayan bir karar almıştı. O dönem Dışişleri Bakanlığı ve MHP'den çok sert tepkiler gelmiş ve konu kamuoyunda tartışılmıştı.

Demiral'ın maç sonra X hesabından bozkurt paylaşımı yapması da dikkat çekti.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Maçın en iyi oyuncusu seçilen Merih Demiral maç sonu röportajında TRT'ye şunları söyledi:

"Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Ne mutlu Türk'üm diyene. Bugün taraftarımız inanılmaz anlar yaşattı bize. Çok mutluyum, çok gururluyum Türk olduğum için. Bunu bir kez daha hissettim bu akşam. Bütün taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum."

Dünyanın konuştuğu kurtarış; A Milli Takım EURO 2024'e damga vurdu, manşetlere çıktı Dünyanın konuştuğu kurtarış; A Milli Takım EURO 2024'e damga vurdu, manşetlere çıktı

Ünlü tarihçiden A Milli Takım'ın Avusturya zaferi sonrası "Viyana düştü" yorumu Ünlü tarihçiden A Milli Takım'ın Avusturya zaferi sonrası "Viyana düştü" yorumu

Editör: Kemal Ilıkkan