Kremlin'den, planlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesine ilişkin açıklama yapıldı. 

Çin: "ABD, yağma için Suriye'de" Çin: "ABD, yağma için Suriye'de"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3-4 Temmuz tarihlerinde Kazakistan'da yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacak. Bu kapsamda ikili görüşmeler de gerçekleştirecek Erdoğan'ın, Astana'da Putin ile bir araya gelmesi bekleniyor.
Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kazakistan'ın başkenti Astana'daki ikili görüşmede tüm önemli ve hassas konuları ele alacağını bildirdi. 
Uşakov, açıklamasında, "Türkiye'ye uzun zamandır ziyaret planlanıyor. İki liderin bu konuyu ele alacağını düşünüyorum. Ayrıca, Türkiye'nin konumu dikkate alındığında, özellikle bölgede çok önemli rol oynayan ülkelerin liderlerin görüş alışverişinde bulunacağı pek çok konu olduğunu düşünüyorum. Türk tarafıyla sürekli diyalog halindeyiz, sürekli telefon aracılığıyla temaslar var. Geçen günlerde Putin, Türkiye Dışişleri Bakanı'nı kabul etti. Görüşmede, tüm önemli ve hassas konular ele alınacak." dedi. 
 

Editör: Burçin Çelikkol