Libya'nın doğusundaki hükümetin Sağlık Bakanı, Derne'deki selde ölenlerin sayısı 3 bine ulaştığını bildirdi. Libya'nın doğusundaki hükümet Başbakanı Usame Hammad ise felaketin boyutunu "felaket ve iyi değil" şeklinde nitelendirdi. Libya doğusundaki hükümetin İçişleri Bakanı İsam Ebu Zeribe, kayıp kişi sayısının ise 7 bine ulaştığını ifade etti.

3 GÜNLÜK ULUSAL YAS

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle ülkede yaşamını yitirenler için 3 günlük yas ilan etti.

Orta Akdeniz'de etkili olan "Daniel" fırtınasının Libya'nın Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerini etkilediği biliniyor. Bu felakete karşı, Libya'nın doğusundaki yetkililer çeşitli önlemler almış, kamu ve özel eğitim kurumlarında derslere ara verilmiş, dükkanlar kapatılmış ve sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

40 YILIN EN YÜKSEK YAĞIŞI 

Ayrıca, Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hammude, Cebel el-Ahdar bölgelerindeki yağış miktarının yaklaşık 400 milimetreyi aştığını ve bu yağışın 40 yıldan uzun bir süredir kaydedilen en yüksek yağış miktarı olduğunu belirtti. Bu doğal felaket, ülkenin doğu bölgelerinde büyük tahribata neden olmuştur.