Portekiz'in São Lourenco do Bairro kasabasında, Levira Damıtımı'na ait iki tank beklenmedik bir şekilde çöktü. Olayın ardından tanklarda bulunan 2.2 milyon litre içki, kasabanın sokaklarında adeta şarap seli oluşturdu. 

Olayın büyüklüğü karşısında şaşkına dönen yerel halk, olası bir felaketi önlemek için hızla harekete geçti. Yetkililer, içkinin Certima Nehri'ni kirletmesini önlemek amacıyla alarm durumuna geçtiler ve içkinin akış yönünü tarlalara doğru değiştirmek zorunda kaldılar.

Anadia İtfaiye Teşkilatı, şarabın nehire gitmesini engellemek için çaba gösterdi. İtfaiye ekipleri ayrıca, distilasyon tesisinin yakınındaki bir evin bodrum katının şarapla dolduğunu bildirdi.

Levira şirketi daha sonra bu olay nedeniyle özür diledi ve şarapla kaplanmış araziyi temizlemeyi taahhüt etti. Şirketin açıklamasında, "Temizleme ve onarım maliyetleri ile ilgili tüm masrafların sorumluluğunu üstlendiğimizi kabul ediyoruz ve bunu hemen yapmak için ekiplerimiz hazır durumda. Bu durumu en kısa sürede çözme taahhüdümüz var" ifadelerine yer verildi.