Söz konusu iddialar, yazar Murathan Mungan’ın diziyi övgü dolu sözlerle tanıtması ve oyuncunun Rojava bölgesinde bir PYD savaşçısını canlandırdığını belirtmesiyle gündeme geldi. Mungan’ın “Melisa Sözen, dizide PYD savaşçısını canlandırıyor. Keyifle izlediğim bir yapım” şeklindeki ifadeleri sonrası sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

"Hedef gösteriliyorum" diyen Sözen, yargı yoluna başvuruyor

DurakMedya’dan Mustafa Barış Durak’ın haberine göre, Melisa Sözen bu iddiaların ve yapılan yorumların ardından yasal haklarını kullanmaya karar verdi. Fransa’da kariyerini sürdüren ve uluslararası yapımlarda rol almaya devam eden Sözen, hakkında çıkan “PYD militanını canlandırıyor” şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu belirterek, bu iddiaları yargıya taşımaya hazırlanıyor. Özellikle Mungan’ın açıklamaları sonrası hedef haline geldiğini savunan Sözen, bu durumu kabul edilemez bulduğunu ifade etti.

Müge Anlı ile Tatlı Sert'te mühendis Gökhan Atakan olayı nedir? 10 Eylül 2024 Müge Anlı yeni gelişmeler Müge Anlı ile Tatlı Sert'te mühendis Gökhan Atakan olayı nedir? 10 Eylül 2024 Müge Anlı yeni gelişmeler

Sosyal medyada tepki yağdı

Mungan’ın dizideki PYD militanı karakterine övgüler içeren paylaşımı, sosyal medyada büyük tepki topladı. Özellikle dizideki rolün Rojava bölgesinde geçen sahnelerde PYD’yi olumlu bir şekilde gösterdiği iddiaları kullanıcılar tarafından eleştirildi. Bir kullanıcı, “Mungan artık bizim için bitmiştir. Militanlara güzelleme yaparak kendini bitirdi” diyerek tepkisini dile getirirken, başka bir kullanıcı ise “Sanatla siyaseti karıştırmanın bu kadarına pes!” yorumunu yaptı.

Editör: Elif Erbay