İstanbul’da düzenlenen ve sanat, iş dünyası ile cemiyet hayatının ünlü isimlerini bir araya getiren görkemli final gecesinde, yarışmaya katılan 20 genç kız birincilik için podyuma çıktı. Pınar Altuğ Atacan’ın sunuculuğunu üstlendiği gecede, yarışmacılar spor ve abiye kıyafetlerle sahne alarak izleyicilerden tam not aldı.

Deha dizisi ne zaman başlıyor? Deha hangi kanalda, hangi gün yayınlanacak? Deha dizisi ne zaman başlıyor? Deha hangi kanalda, hangi gün yayınlanacak?

Jüri kararını verdi

Miss Turkey 2024 jürisi; Can Sandıkçıoğlu, Sabit Akkaya, Cihan Nacar, Alex Arslan, Selen Soyder, Neşe Erberk, Berfu Yenenler, Amine Özil, Gizem Karaca ve Gürhan Sayar’dan oluştu. Değerlendirmelerin ardından 2 numaralı yarışmacı İdil Bilgen birinciliği kazanarak tacını Nursena Say’dan devraldı. Miss Supranational’da Türkiye’yi temsil edecek olan isim ise 8 numaralı Cemre Üker oldu. 26 yaşındaki Üker, Paris School of Business’te yüksek lisans öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor ve tacını Selin Erberk Gurdikyan’dan aldı.

Miss Turkey’de bu yıl yenilikler dikkat çekti

Bu yıl yarışmada dikkat çeken en büyük yeniliklerden biri, 18-30 yaş aralığının getirilmesi oldu. Miss Turkey Başkanı Can Sandıkçıoğlu, bu değişikliği Miss World ve Miss Supranational’ın yeni kararlarına uygun şekilde yaptıklarını belirtti. Ayrıca yarışmanın geleneksel mayolu geçişinin kaldırılması, genç kızların donanımlarını daha iyi yansıtabilmeleri için mülakatlara daha fazla zaman ayrılmasına olanak sağladı.

Miss Universe seçimi yapılmadı

Bu yıl bir ilk olarak, Türkiye’yi Miss Universe’de temsil edecek aday seçilmedi. Miss Universe’in format değişikliği nedeniyle böyle bir karar aldıklarını açıklayan Sandıkçıoğlu, gelecek yıldan itibaren Miss Universe adayının da yeniden yarışmada belirleneceğini ifade etti.

Miss Turkey 2024’ün final gecesi Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanarak geniş bir izleyici kitlesine ulaştı.

Editör: Elif Erbay