Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 23 işçinin yaralandığı öğrenildi.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde makarna fabrikasında meydana gelen patlama sonrası yangın çıktı.

Olayda 23 kişi yaralanırken ekiplerin incelemesi sonucu 1 kişinin yanmış cesedine ulaşıldı. Fabrikanın üst katlarında içeride mahsur kalan kişinin kimliği yapılacak incelemenin ardından netlik kazanacak. Olayla ilgili Sakarya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada "Bugün ilimiz Hendek ilçesinde bir fabrikada meydana gelen patlama sonrası yapılan soğutma çalışmaları esnasında bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmış olup, fabrika yetkililerince fabrika içerisinde herhangi bir vatandaşımızın/çalışanın bulunmadığı beyan edilmiştir" denildi.

Ayrıca çeride mahsur kalan bir kişinin yanmış cesedine ulaşıldı.

Eylem için gelen PKK/PYD'li terörist İstanbul'da yakalandı Eylem için gelen PKK/PYD'li terörist İstanbul'da yakalandı

İki müfettiş görevlendirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki makarna fabrikasında yaşanan patlamayı araştırmak üzere 1 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirdiği bilgisini verdi.

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamada bulundu:

"Bakanlığımızca olayı araştırmak üzere 1 başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirilmiştir. Müfettişlerimiz gerekli incelemeleri yapacaktır. Tedavileri devam eden işçi kardeşlerimizin en kısa sürede sağlığına kavuşmasını diliyorum."

Editör: Uğur Kaçar