Moskova'dan yapılan açıklamada takasta serbest bırakılan Rusların Ukrayna'nın Kursk bölgesine yönelik müdahalesi sırasında yakalandığını, serbest bırakılan Ukraynalıların bir kısmının ise Moskova'nın Mayıs 2022'de Azovstal çelik fabrikasını ele geçirmesinden bu yana tutuklu bulunduğu bildirildi. 

Rusya ve Ukrayna teyit etti 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, "103 asker daha Rus esaretinden Ukrayna'ya geri döndü." dedi.
Zelenskiy, "Kiev, Donetsk, Mariupol ve Azakstal, Lugansk, Zaporizhia ve Harkov bölgelerinin savunucuları" dediği serbest bırakılanların 82'sinin er ve çavuş ile 21'nin subay olduğunu belirtti. 
Rusya, 103 Ukrayna askeri esirini "teslim ettiğini" doğruladı ve karşılığında Kiev'in Kursk taarruzu sırasında esir aldığı 103 Rus askerini aldı.
Rusya Savunma Bakanlığı, "Şu anda tüm Rus askerleri Belarus Cumhuriyeti topraklarında bulunuyor. Burada kendilerine gerekli psikolojik ve tıbbi yardım sağlanıyor ve yakınlarıyla iletişim kurma imkânı sağlanıyor" dedi.

Sanal dünyada “Rus ruleti” Sanal dünyada “Rus ruleti”

BAE'den taraflara tebrik

Süregelen düşmanlıklara rağmen Rusya ve Ukrayna, iki buçuk yıllık savaş boyunca Türkiye, BAE ve Suudi Arabistan'nın  arabuluculuğunda anlaşarak yüzlerce esiri takas ettti. 
Zelenski dün 49 Ukraynalı savaş esirinin Rusya'dan iade edildiğini açıklamıştı. 
BAE Dışişleri Bakanlığı, anlaşmanın başarılı bir şekilde gerçekleşiğini belirterek, taraflara iş birlikleri için teşekkür etti.

Editör: Burçin Çelikkol