Ercan Küçük - Haber Merkezi

Türkiye Halk Temsilcileri Meclisi (THTM), ‘Türkiye NATO’dan çıkmalıdır! NATO lağvedilmelidir!’  Kampanyası kapsamında 15 Eylül Cumartesi günü Kartal’dan yola çıkarak İncirlik’e yürüyecek. ‘NATO’ya ve emperyalist savaşa karşı yürüyoruz’ sloganıya başlayacak ve 28 Eylül’de İncirlik’te sonlanacak yürüyüş boyunca il il ilçe ilçe NATO anlatılacak.

İşte FETÖ elebaşı Gülen'in son hali! İbretlik görüntü... İşte FETÖ elebaşı Gülen'in son hali! İbretlik görüntü...

Kampanyasının ilk adımı olan ve “NATO’ya ve savaşa karşı kaleminle, boyanla, fırçanla ses ver!” Çağrısıyla hazırlanan sergiye aralarında Rusya ve Çin’den sanatçıların da olduğu 68 sanatçı 125 eserle katıldı. Daha önce çevrimiçi olarak ziyarete açılan sergi Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde (NHKM) fiziksel olarak da ziyarete açıldı. NHKM’de düzenlenen etkinlikte sergi komitesi adına konuşan Fide Lale Durak, sergiye şu ana kadar yaklaşık 68 sanatçının toplam 125 eserle katıldığını, katılımın halen devam ettiğini vurguladı.

Durak, serginin THTM'nin yürüyüş güzergahı boyunca İzmit'te, Ankara'da, Eskişehir'de, Konya'da, Mersin'de ve Adana'da da açılmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

THTM Yürütme Kurulu Üyesi Aydemir Güler, Türkiye’nin NATO üyeliği üzerinden çok uzun sürenin geçtiğine işaret ederek şunları söyledi:

"Bu süre içinde NATO üyeliği de var fakat Behice Boranların kurduğu Barışseverler Cemiyeti de var. Bu sürede NATO var fakat Deniz Gezmişlerin yürüyüşü de var. Karşımızda 1950'lerden beri NATO ülkemizde olduğu halde NATO sever, Amerikancı bir Türkiye toplumu yok. NATO Türkiye’ye yakışmıyor. Türkiye böyle bir ülke değil, yürüyüşün asıl anlamı bu. Dünyanın çeşitli yerlerinde NATO’nun provokasyonları ve savaş kışkırtıcılığı devam ederken Türkiye’nin bununla yüzleşmesi için." 

NHKM'de düzenlenen sergi, 30 Eylül tarihinde, yürüyüş güzergahı boyunca çeşitlik illerde fiziksel olarak ziyarete açılmak üzere sona erecek.

Editör: Ömer Göyce