Okul katliamının bombaları ABD'den


İşgalci İsrail güçleri , yüzlerce yerinden edilmiş Filistinlinin barındığı Gazze'nin Han Yunus  kentindeki El-Avde okulunu bombalamak için ABD yapımı mühimmat kullandı .
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, okula düzenlenen saldırıda en az 30 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 53 kişinin de yaralandığını bildirdi.
ABD  merkezli CNN ekibi, olay yerinde gazetecilerinden birinin çektiği saldırı anına ait videoyu analiz etti ve saldırıdan sonra görülen mühimmatın ABD yapımı GBU-39 küçük çaplı bomba olduğunu tespit etti.
Videoyu inceleyen üç patlayıcı silah uzmanı, mühimmatın kuyruk kısmını görebildiklerini bu parçanın GBU-39 serisi kuyruk tahrik sistemiyle tutarlı olduğunu söyledi. 
Boeing tarafından üretilen GBU-39, "stratejik açıdan önemli nokta hedeflerine saldırmak" üzere tasarlanmış, yüksek hassasiyetli bir mühimmat olarak tanımlanıyor.
CNN ekibi: ABD bombaları ilk kez kullanılmadı
CNN'in uzman ekibi, bu mühimmatın kalıntılarını birkaç kez tespit ettiklerini belirterek, GBU-39'un Gazze'de ilk kez kullanılmadığını da açıkladı. 
İşgalci İsrail güçleri bu hafta Gazze'de dört okulu hedef alarak saldırı düzenledi. İsrail ordusunun saldırılardan kaçan ve bu okullara sığınan onlarca kişi hayatını kaybetti. 

Hizbullah: Savaşa savaşla karşılık veririz Hizbullah: Savaşa savaşla karşılık veririz

227 kg bombalar, 1 tonluk bombalar durdurulduğu için gitmedi  

 
Öte yandan Abd`de  Biden yönetiminin, yaklaşik 2 aydır bir tonluk bombalarla birlikte sevkiyatını durdurduğu yaklaşık 227 kilogramlık bombaları, İsrail'e tekrar göndermeye başladığı belirtildi. 
AA' ya açıklama yapan ve ismini vermek istemeyen ABD'li bir yetkili, söz konusu bombaların nakliye sürecinde olduğunu ve önümüzdeki haftalarda İsrail'e ulaşmasının beklendiğini kaydetti. 
Yetkili, 227 kilogramlık bombaların sevkiyatının durmasının sebebini ise, bir tonluk bombalarla, bu bombaların sevkiyatının aynı sevkiyatta bir araya gelmesini gösterdi. 
İsrail'in, küçük bir alanda sıkıştırdığı sivillerin yoğun olduğu bölgede bir tonluk bombaları kullanmasının potansiyel olduğunu belirten ABD'li yetkili, "endişelerinin" bu olduğu için sevkiyatın durdurulduğunu söyledi. 
 

Editör: Burçin Çelikkol