Almanya’nın Eberswalde kentinde bir binada çıkan yangın sonucu Türk bir anne ve 5 yaşındaki oğlu yaşamını yitirdi. Berlin’in kuzeyindeki şehirde meydana gelen olayda, polis üç katlı binada hem işyeri hem de konut kısmının yangından etkilendiğini, iki kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 kişinin yaralandığını bildirdi.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi. Binanın alt katında bir döner dükkanının bulunduğu ve olayın geniş çaplı soruşturma altına alındığı kaydedildi.

Yaşanan facianın Almanya'da Türklere karşı neo-nazi saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

"Gelişmeleri takip ediyoruz"

Dışişleri Bakanlığı, Berlin Başkonsolosluğu'nun incelemelerde bulunduğunu ve gelişmeleri yakından takip ettiklerini duyurdu.

İsrail'in elektronik saldırısında ölenlerin sayısı 20'ye çıktı İsrail'in elektronik saldırısında ölenlerin sayısı 20'ye çıktı

Yapılan açıklamada "Almanya’nın Eberswalde şehrinde dün (15 Eylül) çıkan bir yangında iki vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayla ilgili yerel makamlar tarafından soruşturma başlatılmıştır. Berlin Başkonsolosluğumuz yanan binada incelemelerde bulunmuştur. Gelişmeler yakından takip edilmektedir." denildi.

Editör: Ömer Göyce