Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, başkent Beyrut'ta yapılan bir törende, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kuzey sınırındaki saldırıları genişletme planlarına ilişkin yorumda bulundu. Kasım, Netanyahu'nun savaş tehdidinin kendilerini korkutmadığını ve bu tehditlerin Gazze'ye destek vermekten alıkoyamayacağını belirtti.

Lübnan haber ajansı NNA'nın aktardığına göre  Kasım, "Savaş açma niyetimiz yok çünkü bunun yararlı olacağını düşünmüyoruz. Ancak İsrail savaş açarsa, buna uygun şekilde karşılık veririz ve bu savaşın her iki taraf için de büyük kayıplara yol açacağına inanıyoruz" dedi. Ayrıca, İsraillilerin kuzeydeki bir savaşın, bölgedeki yerinden olmuş 100 bin kişiyi geri getireceğini düşündüklerini belirterek, "Bu tamamen yanlış. Eğer savaş devam ederse, yüzbinlerce insan daha göç etmek zorunda kalacak. Kuzeydeki insanların geri dönmesi, Gazze savaşının sona ermesiyle mümkün olacaktır" diye ekledi.

Son Dakika: Lübnan'da ölü sayısı 11'e yükseldi, yaralı sayısı 4 bini geçti Son Dakika: Lübnan'da ölü sayısı 11'e yükseldi, yaralı sayısı 4 bini geçti

Kasım, Gazze savaşının sürdüğü sürece Lübnan cephesindeki saldırıların da devam edeceğini ve İsrail'in sivilleri hedef alması durumunda saldırıların artacağını ifade etti. Kanal 13'ün haberine göre, Netanyahu'nun 12 Eylül'de düzenlenen stratejik toplantıda kuzey cephesinde geniş çaplı bir operasyon yapma planlarını dile getirdiği iddia edilmişti.

Editör: Ömer Göyce