Cumhur Altıok yazıyor

İktidar ile normalleşme adı altında platonik aşk yaşayan CHP’nin muhalefet anlayışı eleştirilere neden oluyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bu eleştirilere karşı yapılan mitingleri sıralıyor. Ama bu mitinglerin de kitlesel değil taşıma olduğu ortaya çıktı…

‘Sokak sokak’ siyaset yapacağız diyerek yola çıkan Özel, bir türlü istediği kalabalıkları toplayamıyor. Bugüne kadar çay, buğday, fındık, emekli ve ataması yapılmayan öğretmen mitingleri yapan Özel'in örgüte-alana taşıma seçmen getirilmesi için baskı yaptığı iddia edildi.

Bu mitingler partililerle yapıldığı için aslında grup toplantısından bir farkı yok.

Defalarca medya üzerinden çağrı yapılmasına rağmen istenilen katılım sağlanamıyor. Bunun faturası da örgüte çıkıyor. Örgüt bu durumdan rahatsız. İl ve ilçe başkanları telefonla aranarak “Otobüsler ayarlandı. Bir kişi eksik olursa görevden alınırsınız” baskısı yapılıyor. 

Gebze’deki mitinge Ankara’dan 70 otobüs gittiği belirtiliyor. 

Bir parti büyüğü “Dostlar alışverişte görsün mitingleri ile muhalefet yapıldığı sanılıyor. Erdoğan gündemi başka konularla meşgul edip ekonomik krizi gözlerden kaçırmaya çalışıyor. CHP’de sorunları gündeme getiryormuş gibi yapıyor. Toplama mitinglerde bu kadar yoksulluk çeken vatandaşı alana getirtemeyen bir yapı var” değerlendirmesi yapıyor.

Ne kadar sığınmacı Suriye'ye dönüş yaptı? Ne kadar sığınmacı Suriye'ye dönüş yaptı?

Anlaşılan Ekrem İmamoğlu mitinglere destek vermiyor. İstanbul’da yapılan eğitim mitingine katılımın düşük olması dikkat çekiciydi. Şimdi de İstanbul’un çevre illerinde miting yapılıyor ama Ankara’dan adam taşınıyor. İstanbul’da geçinemeyen kimse yok mu? Bu kadar kadar belediye kazanıldı başkanlar mitinge katılmıyor. İlginç…

Editör: Elif Erbay