A Milli Takımı, 2000 ve 2008 yıllarından sonra tarihinde 3. kez Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finale kaldı.

Ay-Yıldızlılar'ın Avusturya zaferi sosyal medyayı sallarken dünya basınında da manşetlere çıktı. Milli futbolcu Merih Demiral'ın müthiş perfomansı ve attığı 2 gol konuşulurken, kaleci Mert Günok'un 90+4'teki inanılmaz kurtarışı Merih'in de önüne geçti.

Mert Günok Avusturya Kurtarış

DÜNYA BASINI NE YAZDI?

Almanya'nın ünlü Bild gazetesi, Avusturya'nınn tarihi hezimetini hazmedemedi. Türkiye'nin çeyrek final başarısının yanısıra maçta sahaya atılan yabancı maddelere de dikkat çekti.

Merih Demiral'ın ikinci golü öncesi Arda Güler'in korner vuruşunda da sahaya çok sayıda yabancı madde atılmıştı. Avusturyalı futbolcu Sabitzer'in korner sırasında kafasına bozuk para atılmıştı. Golden sonra Arda Güler tribünlere tepki göstermişti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Türkiye 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı yendi" başlığını kullandı. BBC, millilerin 2 golünü de atan Merih Demiral'ı ön plana çıkardı ve maçın turnuvanın en iyi müsabakalarından biri olabileceğine dikkat çekildi.

Mert Günok da son dakikadaki kurtarışı nedeniyle kahraman olarak adlandırıldı.

Sky Sports'ta da hem Merih Demiral'ın iki golü hem de yine Mert Günok'un son dakikadaki kurtarışına değinildi. Merih'in 57. saniyedeki golünün son 16 turunun en erken golü olduğu öne çıkarıldı.

GİZLİ FAVORİ TÜRKİYE

İngilizler'in prestijli gazetesi Guardian'da da maç öncesi erken gol tahminlerinin yapıldığı; ancak bu golün Türkiye'den gelmesinin sürpriz olduğu belirtildi. Türkiye'nin galibiyetinin, turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen Avusturya'ya hayal kırıklığı yaşattığı vurgulandı.

İtalyan yayın organı La gazzetta dello Sport, "Demirel abarttı: Avusturya'ya karşı iki gol. Montella'nın Türkiye'si çeyrek finalde" başlığını attı.

Zaynutdinov'dan Beşiktaş yönetimine Rusya resti Zaynutdinov'dan Beşiktaş yönetimine Rusya resti

İspanyol Marca gazetesi de Merih'in iki golüne vurgu yaptı. Türkiye'nin çeyrek finalde Hollanda ile karşı karşıya geleceği aktarıldı, gollerde Arda Güler'in kullandığı başarılı korner atışlarının etkisine de değinildi.

Avrupa'nın önde gelen gazetelerinin öne çıkan manşetler şöyle:

Kronen Zeitung: Avusturya’nun ‘Yaz Gecesi Rüyası’na Türkiye son verdi.

Heute: Türkiye, Avusturya’nın kalbini kırdı.

Times Sport: Merih Demiral’in, Mert Günok’un, meşalelerini, tutkularını ve gürültülerini getiren binlerce Türkiye taraftarının anısına uzun süre hatırlanacak bir gece.

The Sun: Merih Demiral, Ralf Rangnick’i attığı 2 golle sersemletti

Marca: Güler icat ediyor, Demiral infaz ediyor, Günok kurtarıyor. Ve Türkiye hayallerinin peşinden koşmaya devam ediyor.

AS: Arda Güler gezegendeki tüm haber bültenlerini değiştirmek istedi: Orta sahadan denediği çılgınlığa bakın.FRANSA 

L’Equipe: Türk sürprizi! Türkiye, Avusturya’yı şaşırttı.

Bild: Türkiye, Avusturya’yı yenerek çeyrek finale kaldı. Arda ve Merih olağanüstüydü

AD: Merih Demiral’ın rüya gecesinin sonucu: 2-1

La Gazzetta dello Sport: Merih Demiral abarttı, Avusturya’yı ikiye katladı.

Ünlü tarihçiden A Milli Takım'ın Avusturya zaferi sonrası "Viyana düştü" yorumu Ünlü tarihçiden A Milli Takım'ın Avusturya zaferi sonrası "Viyana düştü" yorumu

Editör: Kemal Ilıkkan