Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temmuz ayındaki yoğun diplomasi trafiği bugün başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün ve yarın Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Astana'ya gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçak, sabah saatlerinde Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan hareket etti.

Terör inleri yerle bir! MSB: 9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi Terör inleri yerle bir! MSB: 9 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, iki liderin Astana'daki ikili görüşmede tüm önemli ve hassas konuları ele alacağını bildirdi.

Uşakov, Rus lider Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine ilişkin şunları söyledi:

"Türkiye'ye uzun zamandır ziyaret planlanıyor. İki liderin bu konuyu ele alacağını düşünüyorum. Ayrıca, Türkiye'nin konumu dikkate alındığında, özellikle bölgede çok önemli rol oynayan ülkelerin liderlerin görüş alışverişinde bulunacağı pek çok konu olduğunu düşünüyorum. Türk tarafıyla sürekli diyalog halindeyiz, sürekli telefon aracılığıyla temaslar var. Geçen günlerde Putin, Türkiye Dışişleri Bakanı'nı kabul etti. Görüşmede, tüm önemli ve hassas konular ele alınacak."

Samimi Haber'in edindiği bilgiye göre ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Rus lider Putin ile İsrail saldırıları Ortadoğu gerilimi ve Ukrayna savaşını görüşecek.

Editör: Elif Erbay