Trump'a yeni suikast iddiası! Trump'a yeni suikast iddiası!

Saldırı, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında, Fico'nun da bulunduğu binada gerçekleşti. 59 yaşındaki Başbakan, silahlı bir saldırganın beş el ateş açması sonucu iki kurşunla vuruldu. Olay sonrası hızlı bir şekilde hastaneye kaldırılan Fico’nun ilk ameliyatı gerçekleşti ancak durumu ciddiyetini koruduğu için bugün ikinci kez ameliyata alındı.

Başbakan Yardımcısı Robert Kalinak, Fico’nun sağlık durumu hakkında bilgi vererek, "Başbakan bugün ikinci kez ameliyata alındı ve ameliyatın ardından durumu hala kritik. İyileşme sürecinin olumlu veya olumsuz ilerlemesini teyit edebilmek için birkaç gün daha geçmesi gerekiyor," dedi. Kalinak, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören başbakanın bilincinin açık olduğunu ve durumunda ilerleme kaydedildiğini ifade etti. "Başbakanın durumunda ilerleme var, iyileşmesinden umutluyum," diye ekledi.

Slovak hükümeti, Başbakan Fico’nun ciddi sağlık durumuna rağmen, faaliyetlerine normal bir şekilde devam ettiğini belirtti. Saldırının sorumluları hakkında ise henüz detaylı bir açıklama yapılmadı. Güvenlik güçlerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Editör: Elif Erbay