Meraklı bir vatandaşın yasak olmasına rağmen Genel Kurul’a girerek milletvekili sıralarına oturduğu ve bir süre vakit geçirdiği ortaya çıktı. 

TBMM Genel Kurulu’nda, Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerine devam ediliyor. Meraklı bir vatandaşın dün elini kolunu sallayarak Genel Kurul’a girdiği ve oturuma katıldığı iddia edildi. 

Vatandaşa, emniyet yetkilileri “Senin burada ne işin var” diye sorduğunda ise “Merak ettim girdim, baktım” yanıtını verdiği kaydedildi. 
Üstelik hayvan hakları savunucularının yaptığı eylemler nedeniyle Meclis’e ziyaretçi yasağı getirilmiş olmasına rağmen bir vatandaşın elini kolunu sallayarak yasama faaliyetlerine katılması “güvenlik zafiyeti” tartışmalarını alevlendirdi. Tedbirler bu kapsamda arttırıldı ve Meclis girişlerinde milletvekili araçlarına binan vatandaşlar bile indiriliyor. 

Söz konusu vatandaşın bu kadar sıkı güvenlik önlemlerini nasıl aştığı merak konusu oldu. Meclis’te 1000’i aşkın kamera var ve neredeyse Genel Kurul’a giden her girişte polisler nöbet tutuyor. TBMM'ye girişte, ziyaretçilerin kimlik bilgileri sorgulanıyor, ziyaretçiler tek tek yüz taramasından geçiriliyor. Plaka tanıma sistemine kayıtlı olmayan araçların TBMM'ye girişi ise yapılmıyor.