CHP’de ortaya konan bir rapor ortalığı karıştırdı. Tek tek sahte hesapların incelendiği o rapor üç kişinin önüne gittiğinde sinirler gerildi…

Her şey özellikle CHP’yi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef alan sosyal medya hesapları üzerinde inceleme yapılmasıyla ortalığa saçılmış… Bu raporda tek tek hesaplar, yaptıkları yorumlar incelenmiş. Çıkan sonuç ise her zaman ki iktidar destekli trol ordularının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyen hesapların oranın yüksek olması şok etkisi yaratmış.

Bütün bunlar Nisan ayında yaşandı. Maalesef geç haberimiz oldu. Ancak geçen süreç yaşanan gelişmeleri de ele alarak tabloyu doğru görmemizi sağladı.

O TELEFON KONUŞMASINDA NELER KONUŞULDU

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Yavaş bu rapor üzerine İmamoğlu’nu arayarak “Trollerini çek” diye çıkıştı. İmamoğlu ise bu hesaplarla bir bağlantısının olmadığını anlatmaya çalışmış. Ancak Yavaş, İmamoğlu’nu dinlememiş ve telefonu yüzüne kapatmış. 

Hatırlarsanız İmamoğlu, İstanbul ilçe belediye başkanları ile birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Anıtkabir’i ziyaret etmiş, ardından eşi Dilek İmamoğlu ile birlikte Yavaş’ı ziyaret etmişti. Biz de genel merkeze gitmeyen İmamoğlu neden Yavaş’ı ziyaret etti diye merak etmiştik. Meğer gönül almak için yapılmış bu ziyaret…

BENİM TROLÜM SENİN TROLÜNÜ DÖVER

Gelelim CHP lideri Özel’in bu rapor karşısında aldığı tutuma… Bir süre önce Özel’in CHP'li belediyeler ile muhalifleri hedef göstermesi ve tarikatta çocuğa istismarı örtmeye çalışmasıyla tanınan Taha Hüseyin Karagöz'ü kabul etmesi ortalığı karıştırmıştı. Özel’in bu kişiyi niye kabul ettiğine bir türlü anlam verememiştik. Meğer işin iç yüzü çok farklıymış…

Özel de sanırım kendisini sosyal medyada linçleyenlere karşı ‘Sizin trolünüz varsa benim de tanıdığım troller var’ mesajı vermiş olabilir.

Bir Cumhurbaşkanı kim olacak çekişmesinin nerelere kadar uzandığını, perde arkasında nelerin yaşandığını sizin için takip etmeye devam edeceğiz. Ama benim merak ettiğim bir diğer konu bu trol ordularına, tanıtım kampanyalarına, reklamlara kaç para ödendiği. Bu paraların nereden karşılandığı?

Acaba CHP’nin tasarruf kapsamına troller de giriyor mu?