Ercan Çankaya - Haber Merkezi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Washington'da ABD Kongresi'nde konuşması öncesi dakikalarca ayakta alkışlanmıştı.

Netanyahu, ABD Kongresi'nde ayakta alkışlandığı konuşma öncesi çok sayıda Filistin destekçisi tarafından protesto edilmişti.

Gazze’deki katliamla 16 bin 175’i çocuk olmak üzere 40 bin sivilin ölümüne neden olan Netanyahu’nun ayakta alkışlanması ülkemizde de tepkilere neden olmuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Uluslararası mahkemelerde yargılanan katliamcıyı ayakta alkışlayan topluluk katliamın ortağıdır" açıklamasıyla tepki göstermiş; AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise “Netanyahu'nun Amerikan Kongresi'nde alkışlanması aslında topyekûn bir akıl dışılığın herkesi nasıl sardığını gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

İNSANLIK AYIBIDIR

Samimi Haber’e konuşan TBMM İdare Amiri ve Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı AK Parti Milletvekili Hasan Turan da savaş suçlusu Netanyahu’nun ABD Kongresi’nde ayakta alkışlanmasına tepki gösterdi.

“Gazze kasabının ABD Kongresinde ayakta alkışlanması insanlık ayıbıdır ve ABD tarihine kara bir leke olarak düşmüştür” diyen Hasan Turan, “Siyonist işgalcilerin elebaşı Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı 56 dakikalık konuşmasında Kongre üyeleri tarafından tam 50 kez alkışlandığına” dikkat çekti.

BM Kadın raporuna göre, İsrail’in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de her saat başı 2 anneyi öldürdüğüne dikkat çeken Turan, “İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'de en az 16 bin 175 çocuğu ve 10 bin 800 kadını öldürdü. Toplamda 39 bin 175 Filistinli hayatını kaybetti” hatırlatmasında bulundu.

“40 bin insanın katilini alkışlamak hiç kuşkusuz ki suça taammüden ortak olmaktır” diyen Turan, “Demokrasi, insan hakları ve özgürlükleri gibi değerlerin sadece kandırmaca olduğu, gerçek değerlerinin siyonizmin korunması ve kollanması olduğu ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

BU KARA LEKE ABD HALKINI KİMLERİN YÖNETTİĞİNİN RESMİDİR

Turan, sözlerine şöyle devam etti:

Bu kara leke ABD halkını kimlerin yönettiğinin, kimlerin dünyada terör estirdiğinin resmidir.

Meclis tekrar toplanacak mı? Özel, “Atalay için Meclis’i toplamaya çalışıyoruz” Meclis tekrar toplanacak mı? Özel, “Atalay için Meclis’i toplamaya çalışıyoruz”

Sözde özgürlüklerin, insan haklarının ülkesi olan ABD’de bir savaş suçlusunun alkış tufanına tutulmasını hepimiz hayret ve dehşetle seyrettik.

O alkışları yapan eller; kirli ve kanlı ellerdir. Gazze’de Refah’ta katledilen bebeklerin, çocukların, kadınların ve masum sivillerin kanı o ellere bulaşmıştır.

Kongrede alkış yapan herkes soykırımın destekçisi ve ortağıdır.

Kongrede Netenyahu’yu protesto eden onurlu senatörlere insan olmanın önemli bir meziyet olduğunu ve herkese nasip olmayacağını gösterdikleri içinde teşekkür ediyorum.

Editör: Ercan Çankaya