Haber Merkezi / ANKARA

CHP, TBMM’yi tekrar olağanüstü toplanmak için çağrı yaptı. CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen belediye başkanları istişare toplantısında konuşan Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay için aldığı kararın Meclis’te okunması için TBMM’yi olağanüstü tekrar toplantıya çağıracaklarını açıkladı.


Daha önce yapılan toplantıda bu kararın değerlendirilmesine ilişkin olduğunu vurgulayan Özel, bu defa sadece kararın TBMM Genel Kurulu’nda okutulmasını talep ettiklerini söyledi. Özel, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslenerek şöyle konuştu:


“Can Atalay hakkındaki karar ortada. Şimdi biz yeniden Meclis'i toplamaya çalışıyoruz. Oturalım, konuşalım diye değil. Gereğini yapın diye. O kararı okutup okutmayacak mısınız göreceğiz"


Öte yandan konuya ilişkin değerlendirmede bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, aynı konuya ilişkin Meclis’in olağanüstü tekrar toplantıya çağırılamayacağını belirtti.

CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi CHP lideri Özel'den 'HÜDAPAR' tepkisi


Yıldız, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:


“İddia edilenin aksine, aynı konuda birden fazla olağanüstü toplantı isteminde bulunulabileceği konusunda anayasada ve içtüzükte bir hüküm bulunmamaktadır. 
Genel kurulca karara bağlanmış bir hususun yeniden görüşülmesi içtüzük hükümlerine göre nasıl mümkün değilse, karara bağlanmış bir konuda ikinci bir olağanüstü toplantı önergesi aynı şekilde verilemez ve işleme konulamaz.”

 

Editör: Haber Merkezi