Ömer Çelik'ten 'sivil anayasa' mesajı Ömer Çelik'ten 'sivil anayasa' mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) "İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı" ikinci gününde de devam etti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kurultayda yaptıkları konuşmalarda ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekti.

Mansur Yavaş'tan tepki

İmamoğlu’nun ardından kürsüye çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, konuşma yapacağının kendisine sadece bir saat önce bildirildiğini belirterek partiye sitemde bulundu. Yavaş, "Ekrem Başkan gibi kapsamlı bir konuşma yapmak isterdim ama bir saat önce arayıp bana da konuşmam gerektiği söylendi. Bunu bilseydim, daha iyi hazırlanıp Türkiye’ye bir mesaj verebilirdim. İki belediye başkanının konuşturulması, fitne ateşine odun atmak anlamına gelir. Tüm belediye başkanlarımızın görüşlerini açıklaması gerekirdi" dedi.

Özel: Sorumluluk benim

Bu açıklamanın ardından CHP lideri Özgür Özel, kürsüye çıkarak sorumluluğu üstlendi. "Bugünkü programda konuşmalar planlanmıştı ancak bazı konuşmalar uzayınca bugüne sarktı. Mansur Başkan’ın da konuşması gerektiğini düşündüm, tüm sorumluluk bana aittir" ifadelerini kullandı.

"Konuşmamı yere atar yerime otururdum"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, "Benim konuşacağımdan bile sonradan haberim oldu. Başkanım, sizin rahatsız olacağınızı bilseydim, konuşmamı yapmazdım. Rahatsız olacağınızı bilsem konuşmamı yere atar, yerime otururdum Başkanım." diyerek Mansur Yavaş’a yönelik bir açıklamada bulundu ve aralarında bir sorun olmadığını belirtti.

Editör: Ömer Göyce