Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi'nde konuştu Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Arap Ligi Dışişleri Bakanları Konseyi'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferinin 953’nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Muş’un Malazgirt ilçesinde binlerce vatandaşın beklediği tören alanına geldi. Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferinin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programında kapsamında bir konuşma yaptı.

Tören alanına gelen Erdoğan konuşmasında şunları ifade etti:

"Malazgirt, Türklerle birlikte tüm Müslümanların zaferidir. Davamız nesillere ve çağlara ışık olmaktır. Davamız hak ile batılın kıyamete kadar sürecek davasında her zaman hakkın yanında durmaktır. 953 yıla rağmen Malazgirt ruhu bir iman çağlayanı olarak gürül gürül akıyor. Kıyamete kadar bu ruh gönüllerimizi kuşatmaya devam edecek. Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır, Malazgirt Zaferinin rehberliğinde, aydınlığında bu yolu yürüyeceğiz. Malazgirt ruhunu yaşatacak nesillere şerefle teslim edeceğiz. Milletçe zorlukların üstesinden ancak bir olursak geliriz. Vatanımıza yönelik saldırıları ancak beraber olursak püskürtürüz. Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi demeden şu nazlı hilalin gölgesinde buluşacağız."

 

Editör: Uğur Kaçar