Ercan Küçük - Haber Merkezi

Yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Mehmet Kasım Gülpınar partisinden istifa etti. Gülpınar istifayı çektiği video ile duyurdu. Gülpınar istifa açıklamasında, yoluna bağımsız olarak devam etme kararı aldığını belirtti. Gülpınar açıklamasında şunları söyledi:

“Kıymetli Hemşerilerim,

Sizlerin değerli talepleri neticesinde başlatmış olduğumuz adaylık sürecini, büyük teveccühünüzle 31 Mart gecesi zaferle taçlandırdık. Sizlerle çıktığımız bu yolda ortak düşünce ile hareket ettik. Sizlerin taleplerine ve çağrısına her daim öncelik gösterdim. Bu geçen süre içerisinde hep şeffaf oldum ve siz değerli hemşerilerimle gelişen durumları paylaştım. Sizlerle olan gönül akdimize her daim sadık kaldım ve kalacağım.

Bununla birlikte bugüne kadar bizlere kucak açan, sevgisini esirgemeyen halkımız için en doğru zeminde, hizmet ve çalışmalarımızı yapma gerekliliği hasıl olmuştur. Siz kıymetli hemşerilerimizin kutsal emanetini taşıyıp; her zaman olduğu gibi yine sizlerin talebini aldık, alacağız ve her kararımızda uygulayacağız.

Bu olgularla birlikte, gündemimizi meşgul eden durumlara son vermek, Şanlıurfa'ya daha iyi hizmetlere odaklanabilmek için; halkımızın ortak görüşü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevime herhangi bir siyasi partiden "Bağımsız" olarak devam etme kararını aldık.

"Benim için küfür seansı veriyorlar” demişti… FEYDER’den Cübbeli Ahmet Hoca'ya cevap: Asılsız, iftira "Benim için küfür seansı veriyorlar” demişti… FEYDER’den Cübbeli Ahmet Hoca'ya cevap: Asılsız, iftira

Şanlıurfa gündemini uzunca bir süredir meşgul eden siyasi kavgaları nihayete erdirmek, siyasi ayrılıklar ve kutuplaşmalar yerine hizmetlerin, yatırımların ve Urfa’nın geleceğinin konuşulmasına imkân sağlamak adına bağımsız ve birleştirici bir siyaset tarzının fayda sağlayacağı kanaatindeyim.

Aldığımız karar, en ince ayrıntısına kadar düşünülüp halkımızın görüşleriyle desteklenmiştir. Bu konuda bizlere destek veren ve büyük teveccüh gösteren kadim şehrimize teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Kurmayların haberi yok

Gülpınar’ın istifa kararından daha önce Yeniden Refah Partisi’ni bilgilendirmediği, parti kurmaylarının istifayı sosyal medyadan öğrendiği ortaya çıktı. Sosyal medyada istifa haberlerinin çıktığı anda aradığımız Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, iddiaları dedikodu olarak değerlendirdi, kendilerine herhangi bir istifa dilekçesi gelmediğini belirtmişti. Samimi Haber’e konuşan Altınöz şunları söyledi.

“Bizim elimizde byle bir bilgi yok. En son mecliste bir konuşma yapmıştı. Buna ilişkin istifa edeceğine dair söylentiler var ama istifa söz konusu değil. İstifa etmesini arzu etmeyiz. İstifasını gerektiren bir durum yok. Sonuçta Şanlıurfa halkı seçmiş kendisini. Belediye başkanlığı vermiş. Yeniden Refah Partisi’nin belediye başkanı olarak seçmiş ve görev vermiş. Bunun böyle olduğunu ŞanlıUrfa halkı da kabul ediyor. İstifa etmesi için herhangi bir gerekçe yok. Görevinin de başında.

Bizim Şanlıurfa İl başkanlığımıza gelen böyle bir dilekçe yok. Dedikodu olur. Son bir haftadır zaten böyle bir dedikodu var. İstifa etti, edecek diye. Ama bizim elimize ulaşan böyle bir belge yok. Olsaydı zaten paylaşırdık.

Belediye başkanlarımızı sıkıştırıyorlar. Devletin bütün gücünü kullanmak suretiyle. Sorun çıkarıyorlar. Hibelerini vermiyorlar, kredilerini çıkartmıyorlar. Birçok imzaları bekliyor. İşlerin yürütmemek için her şeyi yapıyorlar. Belediye başkanlarımız da zorda kalıyor sıkışıyor. Bizden seçilerek bunu öngördükleri aşikar. Belediye başkanlarımızın geçmesini elbette doğru bulmuyoruz. Belediye başkanlarımıza da siyasi şantaj ve baskı yapılmasını da doğru bulmuyoruz.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç da istifadan haberi olmadığını söyledi. Kılıç, Yeniçağ’dan Ümit Karadağ'a yaptığı açıklamada "Benim bilgim yok, Mehmet Kasım Gülpınar'a sorun” dedi.

Editör: Haber Merkezi