ALEYNA HORASAN 

31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlere 5 aydan kısa bir süre kaldı. Seçim tarihi yaklaşırken belediyelerin çalışmaları da hızlandı.

Erzincan Belediyesi'nin faaliyetleri hakkında Samimi Haber'e açıklamalarda bulunan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, özellikle kentsel dönüşüm ve istihdam yaratma konusunda hayata geçirilen uygulamaları aktardı.

Erzincan Belediyesi olarak en büyük amaçlarının "Vatandaşları doğduğu yerde doyurabilme gayreti" olduğunun altını çizen Başkan Aksun, şunları söyledi:

"Göç etmeye mecbur kalanların bir kısmı buraya gelmekte. Ancak geri dönenler genelde yaşlı nüfus oluyor. Buradan giden gençlerin yüzde 96'sı kente geri dönmüyor. Bu nedenle bir eylem planı deveye sokmamız gerekiyordu. Üretken belediyecilik ve insanları doğduğu yerde doyurabilme gayreti ile işe koyulduk.

Erzincan Belediyesi olarak israf etmediğimiz için kadın istihdamını da hesaba katarak belediyemizde yaklaşık bin 200 kişi istihdam ettik. Bu bizim belediyemiz için ciddi bir rakam, bütçelerimizi zorladık."


Tarım ve hayvancılık ile turizm odaklı büyüme hedefleri olduğunu vurgulayan Aksun, "Yeni iş alanları oluşturulmayınca tersine göç imkanımız olmayacaktır. Bu yüzden devlet-vatandaş işbirliği ile, buraya gelen gençlerin kendi ayakları üzerinde durabileceği bir iş imkanı oluşturmalıyız. Daha da fazla istihdam yaratacağız" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ" 

6 Şubat Depremleri'nin ardından kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırıldığını söyleyen Bekir Aksun, "1992 depremiyle anılan bir şehir olduğumuz için kentsel dönüşüm bizim için çok önemli bir yer tutmakta. Birçok bölgede kentsel dönüşümü sağladık, acele kamulaştırma kararları aldık 3 yıl içinde 2 mahallemizi yeniden şekillendirdik. Bu konu çok ciddi bir şekilde önceliğimiz" ifadelerini kullandı.

14 yaşındaki kızı taciz etti! Ceza almadı 14 yaşındaki kızı taciz etti! Ceza almadı

Öte yandan sosyal alanların geliştirilmesi noktasında da hizmet sağlayacaklarını belirten Aksun, "Mesire alanları ve sosyal etkinlik alanlarında hayata geçireceğimiz birçok projemiz var" diye konuştu.