Oksitosin Hormonu, beynin hipotalamus kısmında, kalpte ve doğum anında kadınlarda salgılanır.Bu hormon doğumun başlamasını ve kasların doğum anında daha rahat kasılmasını sağlar. Oksitosin Hormonunun bir diğer adı ise (Aşk hormonudur) Oksitosin erkeklere takviye edildiğinde yada vücudunda salgıladığında daha vicdanlı olmasını sağlıyor.

Kalpli

Oksitosin erkeklerin daha sadık olmasını sağlıyor

Bunun yanında partneri ile birliktelik yaşayan bir erkek ilişki sonunda oksitosin salgıladığından partnerine karşı daha sadık oluyor. 

Bunun sebebi olarak ise oksitosin hormonunun bebek ile anne arasındaki şefkatli bağı sağladığı gibi partnerler arasında da bağlılık oluşturduğu ve sevgiyi arttırdığı iddiası bulunuyor.

Oksitosin hormonu bebeğin anne sütünü emdikçe anne göğsünde bulunan redaptörler tarafından üretilir. Bu hormon ile birlikte anneden bebeğe sevgi, hoş görü ve bağlılık aktarılır.

Anne Bebek

Erkek öğrencilerin etek giydiği gösteriye soruşturma açıldı Erkek öğrencilerin etek giydiği gösteriye soruşturma açıldı

Oksitosin nelerde var?

Oksitosin hormonu aşk, ve mutluluk hormonu isimleriyle de bilinir. Beynin hipotalamus bölgesinde, hipofiz bezinin arka kısmında salgılanır. Yaşamımızı güzel, kadınları ise mutlu kılan; sevgi, aşk, mutluluk, sadakat ve bağlılık gibi duyguların temel kaynağıdır.

Sevgili1

Erkeklerde oksitosin nasıl arttırılır?

Cinsel ilişki söz konusu hormonun vücutta daha fazla salgılanmasını sağlıyor. Kişinin sevdiği şeyleri yapmasıda bu listede yer alıyor. Tempolu yürüyüşler, yoga ya da meditasyon gibi egzersizler de hormonu artırmanın bir yoludur. Oksitosini artırmanın yollarından biri de evcil hayvan beslemektir.