Yum! Brands'in 2023 yılının dördüncü çeyrek mali raporuna göre, şirketin gelirleri yıllık bazda yüzde 1 artışla 2,04 milyar dolara yükseldiği belirtilmiş. Ancak, raporda Orta Doğu'daki çatışmalar ve İsrail'e yönelik boykotlar nedeniyle bölgedeki satışlarda belirgin düşüşler yaşandığına dair bilgilere yer verildi. Bu durum, KFC ve Pizza Hut gibi markaların Türkiye dahil birkaç pazardan çekilme olasılığını artırdı.

A101 19 Mayıs 2024  ürün kataloğunda yok yok A101 19 Mayıs 2024 ürün kataloğunda yok yok

KFC Türkiye'den çekiliyor mu?
Türkiye pazarında yaşanacak herhangi bir değişiklik, fast food sektörünün genel dinamiklerini etkileyebilir. Yum! Brands'den gelecek açıklamalar, sadece Türkiye'deki değil, aynı zamanda küresel piyasadaki fast food sektörü için de belirleyici olabilir. Bu açıklamalar, hem yatırımcılar hem de tüketiciler tarafından yakından takip edilecek ve sektörün geleceği üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.


KFC, Pizza Hut ve Krispy Kreme gibi markaların Türkiye'deki temsilcisi olan İş Gıda açıklamalarda bulundu İşte o açıklama;

''KFC, Pizza Hut ve Krispy Kreme gibi dünyaca ünlü üç global markayı bünyesinde bulunduran İş Gıda olarak Türkiye’de 600’ü aşkın restoran ve mağazamız bulunmaktadır. İş Gıda, 6 milyar TL cirosu ile bugün hızlı servis restoran sektöründe faaliyet gösteren en önemli şirketlerinden biridir.

KFC Türkiye'den çekiliyor mu?

Sadece Türkiye’de değil, Ortadoğu ve Avrupa’daki en büyük hızlı servis restoran işletmecilerinden biri olarak bu yıl KFC’nin 350. ve Pizza Hut’ın ise 250. Restoranını açmayı planlıyoruz. Master franchise hakkına sahip olduğumuz bu değerli markalarımızla ülkemizde 10 binden fazla kişiye de istihdam sağlıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemize duyduğumuz güven ile çok çalışmaya, istihdama ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.''