Geleneğimizden bugünümuze kadar taşınmış olan bir şeyi 40 kere söylersen gerçek olur kavramı bir çok deyimlede çeşitli olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin “Sakınılan göze çöp batar, Aklıma gelen başıma geldi.”

Tüm bu deyimler ve kavramlar insan bünyesinde bulunan beklentinin Türkçedeki karşılığıdır. Bir insan sürekli hasta olmaktan korkuyorsa veya bir gün kötü bir şey olacağından korkuyorum diyorsa beklenti içerisindedir.

Bu beklenti kişilerin beynine sürekli olumlu yada olumsuz bir uyarıcı mesaj gönderir. Burada bir seçim yapmanız gerekir. beyninize nasıl bir mesaj gönderirseniz o şekilde geri dönüşüm alacaksınız.

Meditasyon Nedir Dogada Meditasyon Onerileri

Kişi Kendi Kehanetini Kendi Gerçekleştirir

Başlangıçta hiç bir etkisi olmayan bu düşünceler, kişi tarafından sürekli tekrarlanması ve istemsizce hayatını ona göre ayarlaması durumudur. Diğer bir ifadeyle kişi kendi kehanetini kendi gerçekleştiririr.

Whatsapp Image 2024 04 05 At 9.40.57 Am (1)

Kendini Gerçekleştiren Kehanet Ne Demek?

"Kendini gerçekleştiren kehanet" yani  "Pygmalion etkisi" olarak da adlandırılan bu olgu; kişinin, bir süre sonra başkalarının (özellikle kendinden üstün gördüğü insanların) ona ilişkin beklentilerine denk gelen davranışlar sergilemesidir.

Whatsapp Image 2024 04 05 At 9.37.50 Am (2)

1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz mi?

Beklenti Etkisinin Sağlık Alanında Karşılığı

Beklenti etkisinin sağlık alanında karşılığı ise psikolojik boyut etkisidir. Hastaya ilaç görünümlü etkisiz bir hap verilir. Ve hasta Tamamen iyileşir. İnanç burada çok güçlü bir olgudur.