Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, transferde büyük bir yıldızla anlaşma sağladı. Sarı-lacivertliler, Al Ahli'den Allan Saint-Maximin'i sezon sonuna kadar kadrosuna katarak dikkat çekerken, Youssef En-Nesyri ile de her konuda anlaştı. Haber Global'in haberine göre, Fenerbahçe, Youssef En-Nesyri transferini açıklamaya hazırlanıyor. Faslı santrfor ve Sevilla ile anlaşma sağlandığı belirtildi.

Youssef En-Nesyri'nin gelecek sezon sarı-lacivertli formayı giyeceği vurgulandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun, En-Nesyri'nin menajeriyle yaptığı görüşmede, "Kulüp sizinle 1.5 aydır temasta, artık bu iş ya olsun ya olmasın. Ben seni takımıma çok istiyorum," dediği aktarıldı. Mourinho, aynı konuşmayı Allan Saint-Maximin ile de yapmıştı. Faslı santrforun bu görüşmede, "Teklifi kabul ediyorum, artık Fenerbahçe ile yürüyebiliriz," dediği belirtildi.

Galatasaray ve Gaziantep FK 11. maçlarına çıkıyor Galatasaray ve Gaziantep FK 11. maçlarına çıkıyor

Fenerbahçe ile Sevilla arasındaki görüşmelerde ödeme planı konusunda bazı sorunların olduğu aktarıldı. Fenerbahçe'nin bonservis bedelinin bir kısmını peşin, geri kalan kısmını ise 3-4 taksit halinde ödemeyi planladığı; Sevilla'nın ise peşin ödemenin daha yüksek olmasını istediği belirtildi. Bu konuda pazarlıkların sürdüğü kaydedildi.

Youssef En-Nesyri'nin Fenerbahçe'den yıllık 6 milyon euro alacağı ve sarı-lacivertlilerle 4 yıllık sözleşme imzalayacağı ifade edildi. Bu anlaşma ile Faslı forvet, toplamda 24 milyon euro kazanacak. Transferin son detaylarının tamamlanmasının ardından Youssef En-Nesyri'nin hafta başında İstanbul'a gelmesi bekleniyor.

Faslı santrfor, geçen sezon Sevilla formasıyla 41 resmi maçta 20 gol atıp 3 asist yaptı. En-Nesyri'nin Sevilla ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Güncel piyasa değeri ise 20 milyon euro.

Malaga altyapısından yetişen Youssef En-Nesyri, 2018-2019 sezonu başında 6 milyon euro bedelle Leganes'e transfer oldu. Sevilla, 2019-2020 sezonu devre arasında tecrübeli santrforu 20 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. En-Nesyri, Fas Milli Takımı'nda 73 karşılaşmada 20 gol kaydetti.